Becoming Karl Lagerfeld

Uskoro stiže nova serija o životu Karla Lagerfelda, "kralja mode" - pogledajte prvi trailer

Autor: Žene.ba
Uskoro stiže nova serija o životu Karla Lagerfelda, "kralja mode" - pogledajte prvi trailer
Foto: Disney +

Uskoro dolazi serija koja će otkriti životnu priču legendarnog "kralja mode" Karla Lagerfelda. U prvom traileru, svijet mode se otvara pred nama dok istražujemo vizionarski um jednog od najutjecajnijih dizajnera našeg vremena. Pratimo njegove izazove, trijumfe i nevjerojatnu kreativnu viziju koja je oblikovala modni svijet. Ova serija obećava da će otkriti dublje slojeve Lagerfeldove genijalnosti i nudi intiman pogled na život ovog umjetnika.

Uskoro na Disney+ stiže serija "Becoming Karl Lagerfeld", koja prati život legendarnog njemačkog kreatora. Ovih dana objavljen je prvi trailer, dajući uvid u šestodijelnu seriju koja je adaptacija bestsellera "Kaiser Karl" novinarke Raphaëlle Bacqué, a datum premijere je 7. juna.

Radnja serije "Becoming Karl Lagerfeld" započinje 1972. godine, gdje pratimo 38-godišnjeg dizajnera Karla Lagerfelda dok se zaljubljuje u ambicioznog francuskog aristokrata Jacquesa de Baschera. U tom periodu, Lagerfeld je još uvijek bio relativno nepoznat na modnoj sceni, te serija prati njegov put prema uspjehu u svijetu mode, otkrivajući izazove i trijumfe koje je susreo na tom putu.

Jedan od zanimljivih aspekata serije je prikaz Lagerfeldovog odnosa s legendarnim dizajnerom Yvesom Saint Laurentom, što će dodatno obogatiti priču i dati uvid u dinamiku modnog svijeta tog vremena.

Kroz dramatične i emotivne trenutke, "Becoming Karl Lagerfeld" vodi gledaoce na putovanje kroz život i karijeru ovog ikoničnog dizajnera, ističući njegovu vizionarsku kreativnost i neumornu predanost modi.

Seriju "Becoming Karl Lagerfeld" producira francuska produkcijska kuća Gaumont, koja stoji iza uspješnog filma "The Intouchables" s Françoisom Cluzetom i Omarom Syjem u glavnim ulogama. Uloga Karla Lagerfelda povjerena je njemačko-španskom glumcu Danielu Brühlu, koji je već ostvario zapažene uloge u raznim filmskim projektima.

Daniel Brühl je poznat po svojoj svestranosti i talentu, a publika ga je već imala prilike vidjeti u ulozi austrijskog trkača Formule 1, Nikija Laude, u filmu "Rush", gdje je dijelio platno s Chrisom Hemsworthom. Osim toga, Brühl je ostvario značajne uloge u filmovima poput "Inglourious Basterds", "The Bourne Ultimatum" i "Captain America: Civil War".

Njegova anhgažovanost u ulozi Karla Lagerfelda obećava izuzetno uvjerljivo i duboko portretiranje ovog legendarnog dizajnera, dodatno obogaćujući priču i pružajući gledateljima nezaboravno iskustvo.

"Kralj mode", kako su mnogi nazivali Karla Lagerfelda, preminuo je 2019. godine u dobi od 86 godina nakon hrabre borbe s karcinomom gušterače. Lagerfeld je bio poznat ne samo po svojoj izvanrednoj kreativnosti, već i po svojoj rijetkoj dugovječnosti u ubrzanom i nepredvidivom svijetu mode.

Na čelu modne kuće Chanel nalazio se od 1983. godine, a istovremeno je radio i za modnu kuću Fendi, ostavljajući neizbrisiv trag u svijetu haute couturea. Lagerfeld je također imao i vlastitu modnu liniju pod imenom Karl Lagerfeld, koja je odražavala njegov prepoznatljivi stil i estetiku.

O životu i radu ovog legendarnog njemačkog dizajnera snimljen je dokumentarac pod nazivom "7 Days Out", u kojem su kamere zabilježile Lagerfeldove pripreme za reviju nazvanu "Vrtna zabava". Revija se održala u pariškom Grand Palaisu, a Lagerfeld je stvorio čarobni francuski vrt s fontanom, hiljadama ruža i slikovitim stazama kojima su manekenke šetale noseći njegove nadahnute kreacije za proljeće/ljeto 2018.

Kroz svoj nevjerojatan talent i viziju, Karl Lagerfeld ostavio je neizbrisiv pečat u svijetu mode, a njegovo naslijeđe i dalje živi kroz inspirativne kreacije i revolucionarne trendove koje je utemeljio.