Kultura & zabava

Večeras je svjetska premijera fantastične avanture Aquaman

Autor: Žene.ba

Aquaman je još jedna fantastična i akcijom nabijena avantura studija Warner Bros. U glavnoj ulozi je Jason Momoa a film je režirao James Wan, poznat po franšizi Prizivanja i Brzi i žestoki.

Aquaman je i prije službenog otvaranja u svijetu uspio postati jedan od najuspješnijih kino hitova svih vremena, jer je samo u Kini, u prvih par dana prikazivanja, utržio nevjerojatnih 93 miliona dolara. Film će zasigurno postati hit 2018-e.

Aquaman u Americi ima premijeru 21. decembra, čak sedmicu dana poslije njegove premijere u BiH koja je večeras u Cinema City.

Radnja filma prati polučovjeka, Arthura Curryja, kojem je majka kraljica Atlanna (Nicole Kidman) ostavila kao ostavštinu prijestolje podvodnog kraljevstva Atlantide. Međutim, Aquamanov polubrat Orm, koji je duboko razočaran činjenicom da prijestolje nije njegovo, kreće u osvajanje trona i rat protiv Aquamana.

https://www.youtube.com/watch?v=WDkg3h8PCVU

Uz Jasona Momou i Nicole Kidman, u filmu se pojavljuju Patrick Wilsonkao - Aquamanov polubrat, Amber Heardkao - princeza Mera, Willem Dafoekao - Vulko i Temuera Morrisonkao - Aquamanov otac. Redatelj James Wanuvodi nas uvodi u spektakularan podvodni svijet s izuzetnim specijalnim efektima te se već sad nagađa da će biti nominiran za nagradu Oscar u toj kategoriji. Priča Geoffa Johnsa, Jamesa Wana i Willa Bealla, temeljena je na DC liku Aquamanu, kojeg su stvorili Paul Norris i Mort Weisinger.

Žene.ba