od 20:00 sati

KUDA ZA VIKEND Večeras počinje 10. Sarajevo Beer Festival

Autor: Žene.ba
KUDA ZA VIKEND Večeras počinje 10. Sarajevo Beer Festival
FOTO: entrio.ba

10. Sarajevo Beer Festival" koji će se održati 20. i 21. septembra 2024. godine, od 20 sati na legendarnom igralištu Metalac, predstavlja jedan od najuzbudljivijih događaja ove godine. Smješten u srcu Sarajeva, iza Prve gimnazije, ovaj dvodnevni spektakl okuplja ljubitelje vrhunske muzike, piva i dobrog druženja iz cijele regije.

Publiku će pozdraviti kultni sarajevski bend "Skroz", a nakon njih, iz Beograda stiže Artan Lili, jedan od najperspektivnijih bendova iz regiona, koji donosi modernu kombinaciju alternativnog rocka i post-punka. "Artani" su, s jedne strane, "rokenrol poslije rokenrola", "hardkor i pank", a s druge strane donose moderan pop zvuk i veličanstvene nastupe uživo.

Večer će zaokružiti Mortal Kombat Bend, beogradski metal-punk sastav koji regijom žari i pali dugih 15 godina. Iza sebe imaju pet studijskih i jedan live album, dugogodišnji su kritičari svega onoga što u društvu ne valja.

Subota, 21. septembar, obećava jednako dinamičnu noć. Sassja, bh. hip-hop/reggae kraljica, svojom muzikom i karizmom osvaja srca publike širom Balkana, a na binu Sarajevo Beer Festivala izlazi u 20 sati. Nakon nje, PipsChips & Videoclips, , zagrebačka rock institucija, donosi val alternative i indie rock zvuka. Vrhunac druge festivalske večeri svakako je LET3, čuvena riječka avangardna rock grupa, koja svojim ekscentričnim nastupima, satiričnim tekstovima i scenskim performansom obećava nezaboravno iskustvo.

Ulaznice su dostupne u dva formata, Festivalska ulaznica koja važi za oba dana, po cijeni od 40 KM, te dnevna ulaznica po cijeni od 25 KM.

Pored prodajnih mjesta u Sarajevu: biletarnica na platou Skenderija, Caffe Bar Opera i Metalac, ulaznice je moguće kupiti online putem sistema entrio.ba.