Hrvatska književnica

Vedrana Rudan o slučaju Severina: Nije naša cura, zašto bismo ti dali dijete?

Autor: Žene.ba
Vedrana Rudan o slučaju Severina: Nije naša cura, zašto bismo ti dali dijete?
Foto: X

Hrvatska književnica Vedrana Rudan objavila je tekst kojim pokazuje šta misli o Severinom gubitku skrbništva nad djetetom.


Podsjetimo, prije tri dana Severina je izgubila skrbništvo nad sinom Aleksandrom. Tako je i Vedrana Rudan odlučila dati podršku Severini, ali na sebi svojstven način kroz kolumnu pod nazivom "Severina nije naša cura" .

- Severina je opet ostala bez djeteta, hrvatske institucije samo rade svoj posao, ali to više nije vijest. Bilo je očekivano. Ko je, u hrvatskim okvirima, Severina? Ona je žensko koje se, otkako je stupilo na pozornicu, ponaša kao muško. Hoće slavu, hoće lovu, željela je i dobila dijete izvan braka. Zašto žene ne naručuju spermu poštom? Provocira institucije sistema, ne poštuje učiteljice, tete u vrtiću ni one ženske u centrima za neki rad. O velečasnim sutkinjama da se ne govori. Drska baba navukla je hlače i piči li ga piči, napisala je Rudan na početku.

Ona objašnjava kako Severina nikako da nauči u kakvoj zemlji živi jer govori preglasno, misli i želi sina koji će odrastati uz nju.

- Severina nije jedna od nas. Ona jest građanka Republike Hrvatske. Ona jest dobila izvanbračno dijete pa ipak nema status obične majke. Da ima taj status je**lo bi se Hrvatskoj za nju kao što joj se je*e i za sve hrvatske majke koje imaju izvanbračnu djecu, poručila je Rudan.

Onda se osvrnula na situaciju kada je navijačka skupina iz Hrvatske Bad Blue Boys odlučila otići u Grčku kako bi se potukli "sa sebi sličnim huliganima", ali umjesto osude, društvo i država su podržali njihov poduhvat, a čak su se i brinuli za njihovu sigurnost.

- Čitava je Hrvatska bila na nogama. Naš Veliki vođa, Crkva, ministar vanjskih poslova, svi hrvatski dečki koji su inkarnacija Lijepe naše urlikali su kako oni 'naše dečke' neće ostaviti na cjedilu i nisu. Dečki su građani Republike Hrvatske, svaka zemlja štiti svoje građane ma što učinili, navela je.

Rudan je potom uputila i sarkastičan komentar Milanu Popoviću, gdje ga je nazvala "nježnim ocem i velikim dobrotvorom".

- Teško je nabrojiti koliko je izgradio dječjih igrališta, škola, bolnica, fontana, kolikim je staricama Hrvaticama pomogao da pređu zebru. Smijemo li takvoj ljudini i sad već 'Našem Dečku' oduzeti sina na, ne daj Bože, dvije sedmice mjesečno? Nema šanse! Naša Majka Tereza u hlačama mora dobiti svoje dijete da ga pazi i mazi 24 sata dnevno 365 dana godišnje, a i to je malo kad se u obzir uzme što je do danas hrvatski heroj domovinskog mira učinio za Hrvatsku, dodala je.

Na kraju, Rudan je poručila Severini da ona nije "naša cura".

- Severina nek se je*e. Đe je fontana Seve? Nema je. Pa zašto bismo ti onda dali dijete? Samo zato jer je tvoje i samo zato jer ga voliš i samo zato jer on tebe voli? Vještice, nisi naša cura, poručila je.

Cijeli tekst možete pronaći na blogu Vedrane Rudan.