Zaradio milijardu dolara

Zakoračite u svijet emocija s filmom 'Izvrnuto obrnuto 2'

Autor: Žene.ba
Zakoračite u svijet emocija s filmom 'Izvrnuto obrnuto 2'
Foto: Disney

Disneyjeva i Pixarova saradnja donosi nam novi animirani dragulj u obliku filma Izvrnuto obrnuto 2, koji je brzo osvojio srca publike. Nastavak originalnog hita iz 2015. godine ponovo nas vodi u svijet mlade Riley i njenih pet emocija, no ovoga puta u sasvim novim emotivnim avanturama.

U prvom nastavku smo upoznali Sreću, Strah, Tugu, Ljutnju i Gađenje, koji su se morali prilagoditi nakon Rileyine selidbe u novi grad. U Izvrnutom obrnutom 2, Riley je sada tinejdžerka, što dodatno komplikuje njen emocionalni svijet.

@aqurr #insideout2 #insideout ♬ HEY LISTEN! - ovg! & draco lyra

Nove emocije poput Tjeskobe unose nemir u Rileyin um, stalno budna i brinući se o svim mogućim negativnim ishodima kako bi Riley bila spremna suočiti se s izazovima života. Zavist, s druge strane, iskazuje svoju čvrstu ljubomoru prema tuđim stvarima, dok Dosada dodaje dozu tinejdžerske apatije. Sram preferira ostati u sjeni, daleko od centra pažnje.

Film je ne samo osvojio srca gledalaca, već je i postigao historijski uspjeh postavši prvi animirani film koji je premašio zaradu od milijardu dolara na kinoblagajnama. To ga čini ne samo najgledanijim filmom godine u pogledu zarade, već i istinskim fenomenom koji obara rekorde.

Izvrnuto obrnuto 2 režirao je Kelsey Mann, a producirao Mark Nielsen uz muziku Andree Datzman. Film je trenutno dostupan u svim kinima, distribucija Blitz filma, pružajući publici priliku da zaroni u bogatstvo Rileyinih emocija i izazova.