Lifestyle

3 glavna razloga zbog kojih ostajemo u lošim vezama

Autor: Žene.ba
3 glavna razloga zbog kojih ostajemo u lošim vezama

Je li to ljubav ili samo navika? Ovo pitanje sigurno su si postavile mnoge žene koje su se našle u lošoj vezi iz koje nisu znale naći izlaz. Jedno je sigurno – ljubav ne boli i vezu koja nas čini nesretnima jednostavno bismo morali prekinuti, ali često se dogodi da ostanemo u njoj. U nastavku provjerite koji su glavni razlozi za to.

1. Nemamo dovoljno samopouzdanja

Naša očekivanja o kvaliteti ljubavnog odnosa povezana su s načinom na koji doživljavamo sami sebe. Osobe s niskim samopouzdanjem koje vjeruju da vrijede manje od partnera imaju manja očekivanja i nisko postavljene ljubavne standarde. Zbog toga su zadovoljni vezom koja realno uopće nije zadovoljavajuća.

2. Bojimo se samoće, ali i nove veze

Što smo dulje u vezi, prekid nam teže pada. Stručnjaci kažu kako je strah od samoće još jedan od najčešćih razloga za odbijanje prekida odnosa koji nas čini nesretnima. Naviknemo se na prisustvo druge osobe u našem životu i upravo je ta navika kamen spoticanja na putu do prekida. Ljude plaši i pomisao na početak nove veze jer znaju da će teško steći povjerenje u potencijalnog novog partnera zbog prijašnjeg lošeg iskustva.

3. Ne shvaćamo da neko emotivno manipulira nama

U trenutku kada shvate da želite izaći iz veze, toksični ljudi upotrijebit će manipulaciju kako bi vas prisilili da ipak ostanete u vezi. Psychology Today navodi kako su najčešće metode manipulacije usađivanje osjećaja manje vrijednosti i ponižavanje. U jednom trenutku jednostavno povjerujemo manipulacijama, počinjemo misliti kako ne zaslužujemo bolje i da moramo biti sretni što nas sadašnji partner uopće želi.

Zadovoljna.hr