Lifestyle

3 navike koje nas sprječavaju da ostvarimo uspjeh

Autor: Žene.ba
3 navike koje nas sprječavaju da ostvarimo uspjeh

Mnogo ljudi ne uspije postići ciljeve koje su si u životu "zacrtali", ali ne zato što im nedostaje sposobnosti za to nego zato što su ih u tome spriječile određene navike.

1. Previše vodimo računa o tome što drugi misle.

Prije donošenja odluke vezane uz karijeru sigurno ćemo se posavjetovati s našim najbližima. Čuti njihovo mišljenje normalna je potreba, ali stručnjaci upozoravaju kako ne bismo smjeli dopustiti da tuđa mišljenja u potpunosti utječu na odluku koju želimo donijeti.

Za postizanje željenog uspjeha važno je slijediti vlastiti instinkt. Ono što je dobro za vas nije nužno ono što će se svidjeti vašoj obitelji, prijateljima ili društvu. Te "vanjske" sile najčešće vas guraju u smjeru koji njima odgovara, ali ako želite ostvariti svoje ciljeve – onda morate odabrati smjer kojim vi želite krenuti.

2. Ne volimo posao koji radimo.

Većina nas radi posao koji nas čvrsto drži unutar naše zone ugode. Neki iz nje jednostavno ne vole izlaziti, neki se boje onoga što ih možda čeka izvan nje. Posao s kojim niste zadovoljni prije ili kasnije iscrpit će iz vas i zadnji atom pozitivne energije. Preispitajte svoje prioritete i razmislite o tome želite li uistinu potrošiti sav svoj potencijal na radnom mjestu koje uopće ne volite. Svuda oko nas zapravo se nalaze prilike za novi početak, ali iz ranije spomenute zone ugode ponekad ih je teško uočiti.

3. Ne vjerujemo u sebe.

Možda će ovo zvučati kao istrošena mantra, ali stvarno je važno vjerovati da možemo ostvariti ciljeve koje smo si postavili. Važno je djelovati, raditi na sebi i svom znanju, ali jednako bitnu ulogu u našem uspjehu igra i samopouzdanje. Iskreno uvjerenje da smo sposobni, kvalificirani i spremni za nešto više u svom životu naposljetku će nas odvesti na (pravi) put do uspjeha. Ako dopustimo negativnim mislima da nas preuzmu,
ostat ćemo bez hrabrosti, snage i volje koja nam je potrebna za ostvarivanje ciljeva.

Zadovoljna.hr

Ovo su najljepše kombinacije

Ombre zidovi su novi hit u svijetu enterijera

Ljubav ne poznaje godine?

Svi pričaju o novoj romantičnoj komediji Anne Hathaway

Nije samo roditeljima teško

Kako stres roditelja utiče na djecu