Lifestyle

4 jednostavna trika kako prestati brinuti o tome sto drugi misle o vama

Autor: Žene.ba

Bez obzira koliko se samopouzdano osjećate, svi se ponekad pronađemo u situacijama u kojima postane jasno da nam je ipak važno što drugi misle o nama. Ukoliko vam je poznat scenarij u kojem sebe ocjenjujete kroz oči i uspjehe drugih, smatrate da su ponašanja vaših kolega uvijek vezana uz vas, te često pazite što govorite kako biste se svima dopali, onda je vrijeme da se konačno riješite osjećaja da ste zarobljeni u vlastitom životu i naglas kažete ne.

Kako biste si olakšali svakodnevnicu, vrijeme je da se iskreno povežete samo s ljudima do kojima vam je stalo te imate na umu da činjenica da se nekome ne sviđate nije odraz vaše vrijednosti…
A ovo su neki od savjeta koji će vam pomoć da se prestanete mjeriti kroz očekivanja drugih.

#Napišite listu 10 životnih vrijednosti koje su vam važne
Često nas prodrmaju komentari i razmišljanja drugih ljudi budući da ni sami nismo sigurni koje su nam vrijednosti, principi i vjerovanja važna. Jednom kada ih sve budete imali pobrojane na jednom mjestu, znat ćete kako ostati vjerni sebi.

#Zapišite vrline koje vas čine posebnima
Ovaj potez bit će sjajan za jačanje vašeg samopouzdanja i naučiti će vas kako da radite samo one stvari koje vas čine sretnima, bez obzira što drugi misle o tome. Osim toga, svoje vrline možete koristiti kao alat za kreiranje stvari zbog kojih će vas drugi više cijeniti.

#Uvijek govorite istinu
Zbog straha od konflikta, često ne izlažemo naš stav koji je u suprotnosti s razmišljanjima i odabirima naših najbližih. Na taj način udaljujemo se sami od sebe. Sada je vrijeme da to promijenite. Recite istinu, jasno i glasno, te stojte iza svojih riječi.

#Pronađite osobu koja vas inspirira
No, njenu priču koristite kao inspiraciju kako ostvariti svoje ciljeve. Umjesto osjećaja ljubomore, lekcije iz njenog života pokušajte predočiti u vašu svakodnevnicu kako biste se osjećali samopouzdanije i sigurnije u ono što radite.

Modamo.info