Lifestyle

5 destinacija gdje ljeto traje zauvijek

Autor: Žene.ba
5 destinacija gdje ljeto traje zauvijek

Dok nostalgično pregledavamo šarene, morske fotografije na društvenim mrežama, a uspomene na vruće ljetne dane kada smo bili golišavi i bezbrižni još su svježe, prve kiše i sivi oblaci nemilosrdno najavljuju skori dolazak jeseni.

https://www.instagram.com/p/B1oDtPgJZuy/?utm_source=ig_embed

I premda se još uvijek potajno nadamo kako će nas godina počastiti svim čarolijama babljeg ljeta, vrijeme je da se pomirimo kako je najtopliji (i najbezbrižniji) dio godine ipak iza nas. No, ljetoljupci, na svu sreću, ipak ne trebaju potpisati kapitulaciju. Činjenica da dolazi jesen, ne znači da ljeto ne možete pronaći negdje drugdje na zemaljskoj kugli. Volite li putovati i istraživati neka nova i nepoznata mjesta, a najveći vam je san da ljeto traje zauvijek, vrijeme je da spakirate svoje kovčege ili, barem, bookirate avionsku kartu! Naime, pronašli smo pet destinacija na kojima caruje vječno ljeto!

Marakeš

Marokanski kraljevski grad Marakeš očarat će vas svojim pitoresknim, živahnim ulicama, kaotičnim tržnicama, čarobnim riadima, predivnim vrtovima i sjajnom hranom, no ljubitelji ljeta posebno će biti oduševljeni što će ih na njihovom putovanju, čak i u studenom pratiti temperature koje se vrzmaju oko 20 stupnjeva. Pustinjske temperature, doduše, mogu biti varljive i poprilično ekstremne, no veći će vas dio dana ipak grijati lijepo i sunčano vrijeme kao stvoreno za kilometarske šetnje i neumorno istraživanje.

https://www.instagram.com/p/BmO3yM8gUAh/?utm_source=ig_embed

Kanarski otoci

Ako ste se zaželjeli egzotičnog putovanja, a ne želite sjediti na desetosatnim letovima, Kanarski otoci savršen su odabir za odmor. Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, La Gomera, El Hierro, Fuerteventura i La Palma čine sedam španjolskih otoka vulkanskog porijekla, a osim prirodnih ljepota odlikuje ih i blaga klima tijekom čitave godine zbog čega ih nazivaju “otocima vječnog proljeća”. Volite li se izležavati na plaži ili pak surfati, Kanari su vaša destinacija iz snova.

https://www.instagram.com/p/B16BVKFoSFY/?utm_source=ig_embed

San Diego

Grad u južnoj Kaliforniji, tik uz meksičku granicu, San Diego je luka na Tihom oceanu, mjesto na kojem se miješaju različiti utjecaji i različite kulture, a poznat je upravo po svojoj blagoj klimi koja u mnogočemu podsjeća na mediteransku. Više od 200 dana u godini, San Diego ima temperaturu višu od 20 stupnjeva, a kiše padaju izrazito rijetko što ga čini savršenom destinacijom za duge šetnje i istraživanje znamenitosti.

https://www.instagram.com/p/B18EiOAF-DR/?utm_source=ig_embed

Malta

Otočna država u Sredozemnom moru, Malta je sjajno povezana zrakoplovnim linijama pa ćete se njezinih plaža vrlo lako dočepati. Malta obiluje divnim zaljevima, a na ulicama miješaju se različiti utjecaji, zbog čega će vam odmor biti zanimljiv čak i ako neće biti dovoljno toplo za brćkanje u moru. No, za klimu ne morate brinuti jer je temperatura u decembru oko 20 stupnjeva.

https://www.instagram.com/p/B155ra9nHDq/?utm_source=ig_embed

Elle.hr