Lifestyle

5 trikova kako brzinski vratiti samopouzdanje

Autor: Žene.ba

U nekim situacijama lako gubimo samopouzdanje: primjerice na prvom spoju sa zgodnim frajerom ili na intervjuu za željeni posao. Kako se u nekoliko minuta ponovno ohrabriti? Zauzmite položaj tijela koji govori da se ne date lako pokolebati

SKLOPITE RUKE IZA LEĐA. Takvim stavom šaljete poruku: "Spremna sam se izložiti i ne treba mi zaštita jer se ničega ne bojim."

STAVITE RUKE NA BOKOVE. Na ovaj način jasno dajete do znanja da ste dominantni i da nemate namjeru ustuknuti ni pred kim.

STANITE U RASKORAK. Ova poza govori da ste stabilni i da znate što želite te da vas nitko ne može poljuljati niti ugroziti ciljeve koje ste si zadali.

UZDIGNITE GLAVU i ostavit ćete dojam nedodirljive. No, nemojte zaboraviti smiješak, da vaše samopouzdanje ne bi pobrkali s prepotentnošću.

GOVORITE POLAKO Kad smo pod stresom, skloni smo početi ubrzano brbljati i povisiti glas, što ostavlja dojam da smo izgubili kontrolu. Duboko udahnite, "resetirajte se", snizite ton i usporite. Što god govorili, zvučat će ozbiljnije ako se izgovara odmjerenim tonom.

Cosmopolitan.hr