Lifestyle

5 životnih lekcija koje možemo naučiti od Meghan Markle

Autor: Žene.ba

Meghan Markle, nova vojvotkinja od Sussexa, oduševljava ljude diljem svijeta. Već je i prije samog vjenčanja bilo vidljivo da će u kraljevsku obitelj unijeti dašak modernog doba i inkluzije. Svijet je oduševljen ne samo njezinom pojavom nego i njezinim postignućima, i to i onima prije same udaje, a i brojnim je ženama izvor inspiracije. Osim toga, na njezinu primjeru možemo naučiti brojne lekcije i unijeti ih u svoj, iako ne kraljevski, život.

1. Uvijek postoji druga prilika za ljubav

Iako je sada našla svoj bajkoviti ostatak života, Meghan se baš poput mnogih drugih žena borila s nesretnim ljubavnim vezama, pa i propalim brakom. No kada je vidjela da braku nema spasa, nije ostala u njemu radi vanjskog imidža ili mišljenja drugih ljudi. Na prvo je mjesto stavila sebe. Da nije, danas ne bi živjela sa svojim princem.

2. Budi ponosna na sve ono što si do sada postigla 

Ako je iko činio velike stvari prije vjenčanja i ulaska u elitnu kraljevsku obitelj, onda je to upravo Meghan Markle, počevši već od svog djetinjstva. Uvijek osjetljiva na društvena i ženska pitanja, bila je aktivna već u najranijoj dobi, a paralelno s radom za ljudska prava, tražila je svoje mjesto pod suncem.

Iako je posljednjih godina bila poznata kao glumica serije "Suits", počela je kao model u raznim reklamama, čak i onima za hranu. Bavila se i kaligrafijom i izrađivala pozivnice za vjenčanja, no sve ju je to dovelo do mnogo većih stvari. Pritom se ničega od toga nije sramila, nego je hrabro koračala naprijed, prema svemu onome što danas ima.

3. Životne su promjene dobre

Samim zarukama sa sadašnjim suprugom u Meghaninu su životu nastupile brojne promjene. Pripreme za novu ulogu od nje su zahtijevale odricanje od glumačke karijere, selidbu na drugi kraj svijeta, učenje protokola koji propisuje Buckinghamska palača, promjenu stila odijevanja, a morala je i ostaviti svog starog i već bolesnog psa koji navodno ne bi preživio selidbu na drugi kontinent.
Nove informacije govore i kako će se odreći američkog državljanstva.

Iako su sve to na prvi pogled teške prilagodbe, one su joj omogućile da raste i da već i sada unosi brojne promjene u kraljevske krugove, a samim time i u cijeli svijet.

Još prije dvadesetak godina bilo bi nezamislivo da je zbor pjevao gospel na kraljevskom vjenčanju ili da uopće osoba miješane rase, i to još razvedena, uđe u kraljevsku obitelj.

Jednako tako, bilo je nezamislivo da mladenka koja će postati dio jedne od najmoćnijih obitelji sama korača dio puta do oltara ili pak da iz svojih zavjeta izbaci dio da će biti pokorna suprugu (što je prva učinila Diana). No Meghan se itekako dobro snalazi u tome.

4. Ni zbog koga nemoj mijenjati svoja uvjerenja

Unatoč promjenama koje od nje zahtijeva nova uloga, Meghan se nije odrekla svojih feminističkih uvjerenja. Poznata je kao velika humanitarka i napose velika aktivistica u borbi za ljudska prava. Još je kao 11-godišnjakinja pisala medijima i predstavništvu tvrtke Procter & Gamble kada je na televiziji ugledala reklamu u kojoj je rečeno kako se žene diljem Amerike bore s masnim suđem. Zbog njezine reakcije reklama je promijenjena i riječ "žene" zamijenjena s "ljudi".

Prije tri godine bila je ambasadorica UN-a za političko sudjelovanje i vodstvo žena. Ponosna sam na to što sam žena i feministica, rekla je tada, a upravo je taj citat Buckinghamska palača stavila u njezinu biografiju na službenoj kraljevskoj internetskoj stranici. Već je to dokaz da ne planira mijenjati ono u što strastveno vjeruje. Dakako, uz poštovanje prema Palači.

5. Na greškama se uči

No ni Meghan nije savršena, kao ni niko od nas. Mali propusti poput navodno preniskog naklona Kraljici, loše odabrane odjeće koja nije bila u skladu s vremenskim prilikama, nenošenja najlonki u javnosti ili pak nošenja torbice preko tijela snašli su i nju. Oko toga nije radila dramu, već se pokušava snaći u svojoj najvećoj ulozi do sada i svakog joj dana ide sve bolje i bolje.

Zadovoljna.hr