Lifestyle

7 razloga zašto želimo posjetiti Montreux

Autor: Žene.ba
7 razloga zašto želimo posjetiti Montreux

Odmaralište Montreux na jezeru jedno je od najboljih mjesta za uživanje u Švicarskoj. Okruženo prirodom i na obalama Lac Lémana smjestila se živahna kultura i živopisna umjetnička scena. Ne propustite svjetski poznati Montreux Jazz Festival koji je definitivno vrijedno vidjeti.

Iz Montreuxa ćete imati zadivljujući pogled na Ženevsko jezero. Budući da se Ženeva nalazi u samom zavoju jezera, odatle nećete imati tako spektakularne poglede. Zato je Montreux idealno mjesto koje će vam pružiti romantičan i uzbudljiv doživljaj Švicarske na način kakav ste do sada mogli vidjeti samo u filmovima.

@bo_tidchaya

QUEEN: JEDINSTVENO ISKUSTVO U STUDIJU GDJE JE NASTALNA KULTNA MUZIKA

Otkrijte gdje se dogodila čarolija u studiju gdje su rock legende Queen snimile sedam svojih albuma. Naučite sve što ste ikada željeli znati o Queenu i priču koja se nalazi iza hitova. Studio je hot spot za fanove, ali čak i za one putnike koji su samo znatiželjni.

LIJEPA LJETA

Montreux je ljetovalište u kojem se najbolje uživa u ljetnim zalascima. Grad je smješten u zakrivljenom zaljevu na kraju Lac Lémana, što znači da je to savršeno mjesto za uživanje u kupanju ili vožnji brodom. Izvan grada, postoji i mnogo staza za istraživanje.

@swissguylover

MONTREUX JAZZ FESTIVAL

Svake godine, u julu, Montreux je domaćin jednog od najvećih i najboljih jazz festivala na svijetu. Velika imenim jazz imena iz cijelog svijeta predstavljaju svoju virtuoznost na pozornici, gdje također možete uživati ​​u glazbi od nadolazećih umjetnika na improviziranim performansima. Atmosfera i okruženje su nenadmašni.

@aigemiri

ŠETALIŠTE U ZNAKU CHARLIEJA CHAPLINA

Kratka šetnja uz šetalište Montreux vodi vas u Vevey. Tamo ćete naći trg Charliea Chaplina, sa šarmantnim statuama ovog velikog glumca i umjetnika. Nakon što proputujete prošlošću uz Chaplinove imitatore, koji se pojavljuju posvuda, možete pobjeći u fascinantan muzej Charlie Chaplin, koji će pokazati stranu velikana koja nije viđena.

@huk3322

VINOGRADI LAVAUXA

Nedaleko od Montreuxa nalaze se vinogradi Lavaux, prekrasna stanica za ljubitelje vina i fantastičan izlet za sve ostale. Vinogradi se protežu oko 30 kilometara oko obale Lac Lémana i nude prekrasan pogled na okolne planine. Staze su prošarane vinskim podrumima u kojima se možete zaustaviti i kušati lokalna pića.

@svetlana_pogo

TRŽNICE

Petkom je tržni dan u Montreuxu, a štandovi su prepuni najboljih lokalnih proizvoda iz okolice. Tijekom ljetnih mjeseci jezero postaje duge tržnica na kojoj možete pokupiti brojne sitnice i suvenire.

@justyourcheeks

GOLDEN PASS LINIJA

Linija Golden Pass počinje ili završava u Montreuxu. Odvest će vas na jednu od najslikovitijih avantura kroz Švicarsku, prolazeći planinskim terenom, svjetlucavim jezerima…. Putem se zaustavljate u Interlakenu i Zweisimmenu. Luzern je na samom kraju linije koji će na upečatljiv način zaokružiti ovo romantično proputovanje jednom od najljepših zemalja Europe.

Journal.hr