Lifestyle

7 stvari koje bi svaka žena trebala izbaciti iz svog ormara

Autor: Žene.ba

Svaka nova sezona odlična je prilika za pročišćavanje ormara od nepotrebnih, zastarjelih i out stvari od kojih se moraš što prije osloboditi. Koliko god ti teško bilo priznati to, nekim komadima jednostavno više nije mjesto u tvom ormaru. Prije nego kreneš u akciju doniranja, poklanjanja i bacanja istih, naoružaj se odlučnošću i voljom. Vjeruj nam, trebat će ti kad te uhvati nostalgija za starom majicom kojoj su istekli svi rokovi nošenja. Pogledaj o kojih 7 stvari je riječ i riješi ih se bez imalo grižnje savjesti!

Prevelika odjeća

Sve smo mi bar jednom kupile komad odjeće koji nam se jaaako svidio, ali je bio nekoliko brojeva veći. Kod kupovine takvih stvari postoje dva moguća scenarija: ti komadi odigrat će odličnu oversized ulogu u outfitu ili će “čekati” svoju priliku – mjesecima! Vrijeme je da se riješiš onih koji su u drugoj kategoriji.

Promotivne majice koje nisi nikada obukla

Nemali broj takvih majica nalazi se u našim ormarima, a da ne obraćamo pažnju na njih i nikada ih ne nosimo. Možda bi bile korisnije nekome, pa razmisli da ih proslijediš dalje.

Stvari koje si dobila na poklon, a nikada ti se nisu sviđale

Nećemo se lagati – koliko god se trudile, tvoje baka/nana, tetka ili strina rijetko pogode s kupovinom odjeće za tebe. Ili zaborave koliko godina imaš ili jednostavno “profulaju” tvoj stil i trebaš se pomiriti s tim. To ne znači da tu odjeću godinama kasnije trebaš u svom ormaru. Počni je se rješavati!

Požutjele bijele majice

Bijele majice su neizostavni basic komadi koje nerijetko gomilamo bez grižnje savjesti. To razumijemo, ali definitivno ne razumijemo da gomilaš i one koje su požutjele i koje više nisu nosive. Te baci ili pretvori u krpe za brisanje prašine!

Rastegnuta odjeća

Isto pravilo kao i za požutjele majice vrijedi i za rastegnutu odjeću koja je izgubila svoju strukturu i oblik. Te komade više ne možeš spasiti, pa ti savjetujemo da ih izbaciš iz ormara.

Odjevni komadi od bivšeg dečka

Ma koliko god bila udobna duksa koja je nekada pripadala tvom bivšem, moraš shvatiti da joj više nije mjesto u tvom ormaru. Svakom tvom budućem dečku ne bi se svidjela pomisao da se maziš s njim dok na sebi imaš nešto od bivšeg.

Stari grudnjaci

Znamo, i mi imamo svoj omiljeni grudnjak koji ne bismo mijenjale ni za šta na svijetu. Ali, koliko god teško bilo, moramo priznati da mu je istekao rok trajanja i da je vrijeme da krenemo u potragu za novim “miljenikom”.

Azra.ba