Lifestyle

Amal Clooney: Nisam vjerovala u ljubav dok nisam srela Georgea

Autor: Žene.ba
Amal Clooney: Nisam vjerovala u ljubav dok nisam srela Georgea

Kada je na dodjeli „Zlatnih globusa“ prije tri godine glumac George Clooney(56) primio nagradu, voditeljka programa je u šali rekla: „Amal je advokatica specijalizovana za ljudska prava, radila je na najvećim svjetskim slučajevima, sarađivala je sa Kofijem Ananom na mirovnom rješenju za Siriju i izabrana je za izaslanika u Ujedinjenim nacijama, a večeras njen suprug prima nagradu za životno dostignuće“.

Svi u sali su se nasmijali, ruku na srce, najviše sam George, ali moć ove poruke mnoge je osvijestila – Amal Clooney (40) postala je poznata široj javnosti i zavrijedjela njenu pažnju tek kada se udala za slavnog glumca. To potvrđuje i činjenica da je malo ko znao da je prije braka bila zapravo bila Amal Alamuddin, uspješna Libanka, rođena u Bejrutu, kćerka Barije Miknas, istaknute političke novinarke i oca Ramzija, preduzetnika, s kojima se kao dijete preselila u London. Stažirala je u Međunarodnom sudu u Hagu radeći na slučaju Slobodana Miloševića i branila ukrajinsku premijerku Juliju Timošenko.

Nedavno je prvi put sebe predstavila u drugom maniru, slikajući se za naslovnicu američkog izdanja magazina Vogue, za koji je ispričala i neke detalje iz privatnog života. Opisala je trenutke u kojima je upoznala Džordža i način na koji je to promijenilo njen život. Rekla je da je nakon 35. godine digla ruke od ljubavi i pomislila da, ako do tada nije upoznala čovjeka svog života, to se vjerovatno neće ni dogoditi. Međutim, desio se preokret.

- Sve je bilo tako prirodno. Prije njega, nadala sam se da postoji takva ljubav koja ne zahtijeva nikakva preispitivanja i slično. To je jedina stvar u životu u kojoj je sreća najveći faktor. Imala sam 35 godina kada sam upoznala Georga. Nisam ni sanjala da će mi se to dogoditi, a ideja da se udam i imam porodicu nije me uopšte uzbuđivala, ispričala je Amal, koja se prisjetila i svog početka na poslu kada o ljubavi i privatnom životu nije mnogo razmišljala.

- Kada bih iz kancelarije izašla prije 22 časa, to bi bio ogroman uspjeh i značilo je da imam vremena da odem i na večeru s prijateljicama, rekla je Amal čiji život danas ipak izgleda umnogome drugačije. Prošle godine rodila je blizance, kćerku Elu i sina Aleksandra, prenosi CdM.

Žene.ba