Lifestyle

Američki reper 19. decembra premijerno u zagrebačkom klubu Boogaloo

Autor: Žene.ba
Američki reper 19. decembra premijerno u zagrebačkom klubu Boogaloo

Baš kako priliči kad se slavi 50 godina hip-hopa, jedno od najvećih rap imena 21. stoljeća, The Game, premijerno dolazi u Hrvatsku u zagrebački klub Boogaloo 19. decembra, što će mu biti jedini koncert u regiji u sklopu evropske turneje.

Tom prilikom obilježit će se i 30 godina Blackouta, pa će za kvalitetan štimung prije i nakon nastupa The Gamea zadužen biti hrvatski DJ Phat Philli, objavio je organizator koncerta Hangtime Agency.e.

The Game, pravim imenom Jayceon Terrell Taylor, rođen je 1979. u zloglasnom Comptonu, a legenda kaže da je ime dobio po filmu “The Game” (Michael Douglas/ Sean Penn) jer je njegova baka jako voljela taj film.

Svoju hip-hop priču počinje izbacujući mixtapeove u saradnji sa West Coast reperom JT the Bigga Figgom, u kasnoj 2003. postaje dio G-Unita, a nakon što je samostalno izdao album prvijenac „Untold Story“ primijetio ga je Dr. Dre i potpisao za svoj Aftermath Records.

Tamo je 2005. izdao legendarni album „The Documentary“ s kojeg dolaze Gameovi bangeri kao što su „Hate It or Love It“, „“How We Do“, „Dreams“, „Westside Story“ i „Put You On The Game“. Album su producirali imena kao što su Dr. Dre, Kanye West i Timbaland, a kao gosti su se pojavili 50 Cent, Eminem, Nate Dogg i Faith Evans, što je dodatno popločalo njegov put svjetskoj slavi, prenosi HINA.

Godinu kasnije izlazi također vrlo popularni i dvostruko platinasti “Doctor’s Advocate”, a Zbog sukoba s 50 Centom uskoro je napustio G-Unit i Aftermath.

Nakon ta tri albuma nanizao ih je još osam, a s najaktualnijeg “Drillmatic – Heart Vs. Mind” iz prošle godine moći će se čuti pokoja stvar u Boogaloou, uz najveće hitove iz njegove bogate karijere.

The Game se osim repanjem bavio i glumom pa se tako pojavio u šest filmova, brojnim dokumentarcima, čak i videoigricama kao što su GTA: San Andreas i NBA 2K22, a jedno vrijeme se i poluprofesionalno bavio košarkom.

(Zene.ba)