radio m

Azemina Tomljenović: "Budi hrabra i odvažna i uvijek stavi sebe na prvo mjesto"

Autor: Žene.ba
Azemina Tomljenović:  "Budi hrabra i odvažna i uvijek stavi sebe na prvo mjesto"
FOTO: Radio M

"Budi hrabra, budi odvažna i uvijek stavi sebe na prvo mjesto“, poručila je Azemina Tomljenović, osnivačica Body Space-a tokom nedavnog gostovanja na Radiju M.

Oktobar je mjesec raka dojka, te se tokom ovog mjeseca također obilježava Svjetski dan mentalnog zdravlja. Ovim povodom Body Space Reshape Centar je odlučio da u ovom periodu organizuje Sedmicu otvorenih vrata od 14. do 19. oktobra, te je osnivačica ovog udruženja za govorila o detaljima programa i temama radionica.

"Ako se ne boriš za sebe i ako budeš relativizirala sebe i svoje zdravlje tako će se i drugi prema tebe ophoditi", poručila je Tomljenović svim ženama.

Fokus Body Space-a je na holističkom pristupu rješavanje problema nastanka gojaznosti i pretilosti kroz tri segmenta:
1. Tjelovježba koristeći najsavremenije fitness sprave,
2. Zdrava prehrana kroz nutricionističko savjetovanje i izradu plana prehrane,
3. Mentalno zdravlje uz psihologinju kao motivatora i inspiratora.

Dodala je kako najveći broj članica Udruženja boluje od inzulinske rezistencije, hašimota i dijabetesa, te je istakla posebnu važnost predavanja na tu temu koji se održava treći dan predavanja. Također, prisutni će imati priliku slušati o utjecaju stresa na mentalno zdravlje, te utjecaju plastične hirurgije kod karcinoma dojke na samopouzdanje. Program radionica kao i link za prijave možete naći OVDJE.

Cijelo gostovanje možete pogledati na linku ispod: