Lifestyle

Beauty proizvodi koje nikada ne biste smjeli posuđivati

Autor: Žene.ba
Beauty proizvodi koje nikada ne biste smjeli posuđivati

Sve što se nanosi iz posudica. Svaki puta kada iz posudice zagrabite kremu, piling ili nešto treće, djelomično kontaminirate sadržaj posudice budući da na rukama uvijek imate bakterija. Iako je nemoguće pobrinuti se da niti jedna bakterija ne završi u posudici, možete voditi računa da u posudicu uvijek posežete čistih ruku te da ju čuvate za sebe.

Proizvodi za usne. Usne nažalost nemaju jednaki zaštitni sloj epiderme poput kože pa su samim time pogodnije za prikupljanje raznih virusa. Dijeljenjem proizvoda za usne jako je lako prikupiti infekcije poput virusa herpesa ili gripe, pa čak i onda kada oboljela osoba nema vidljivih simptoma same bolesti. A to ne želite, zar ne?

Maskare, sjenila, tuševi, maskare... Sluznica vašeg oka idealan je ulaz za bakterije, budući da oko nema zaštitne, obrambene slojeve kakve ima na primjer koža. Upravo iz tog razloga, bakterije imaju olakšan put ulaska, a posljednje što želite je dobiti recimo konjuktivitis.

Britvica. U nemalom broju slučajeva se porežemo prilikom brijanja, ili barem malčice površinski oštetimo kožu. Upravo iz tog razloga britvica je savršena za prijenos bakterija i virusa koji se prenose putem krvi. Iako ne mora značiti da ćete se zaraziti, važno je ne zaboraviti da je to itekako moguće. Stafilokok, hepatitis, pa čak i virus HIV-a moguće je 'skupiti' upravo na ovaj način.

Makeup kistovi. Bakterije se vole skupljati u makeup kistovima, bilo da na njih dospiju iz recimo samih proizvoda ili okruženja u kojem se nalaze. Koristeći tuđe makeup kistove ili posuđujući drugima svoje izlažete se riziku od kožnih infekcija budući da tuđe bakterije direktno nanosite na svoje lice.

Cosmopolitan.hr