Lifestyle

Benzemina djevojka pred odlazak u Saudijsku Arabiju prešla na islam: Plakala sam

Autor: Žene.ba
Benzemina djevojka pred odlazak u Saudijsku Arabiju prešla na islam: Plakala sam

Karim Benzema (35) novi je član saudijskog kluba Al Ittihada.

"Ja sam musliman, Saudijska Arabija je muslimanska zemlja i zato želim tu živjeti. Lijepo je biti u muslimanskoj zemlji gdje već osjećam da me ljudi vole", izjavio je fudbaler prilikom dolaska u Saudijsku Arabiju.

S njim se preselila i njegova djevojka Jordan Ozuna, Amerikanka koja je zbog Karima prešla na islam.

"Prešla sam na islam. Bilo je to ovdje u madridskoj džamiji, mala i intimna ceremonija. Plakala sam kao djevojčica", ispričala je za španski magazin Yo Dona.

"Puno sam istraživala o ovoj vjeri i smatram da je prekrasna. Dirnulo me sve što sam o njoj pročitala. Za vrijeme ramazana sam čitala Kur'an i to me rasplakalo. Pročitala sam i Sveti put u islam, o kršćaninu koji prelazi na islam, poput mene. Zaista dragocjena knjiga", dodala je.

Za ljubav Karima i Jordan doznalo se prošle godine, nakon što su početkom jula zajedno viđeni na jahti. Par se upoznao u Lyonu, a kako Jordan tvrdi, tad nije ni znala da se radi o jednom od najboljih svjetskih fudbalera.

"Kada sam upoznala Karima, nisam ni znala ko je on. Ja sam Amerikanka, ne znam puno o fudbalu", otkrila je jednom prilikom.

Inače, 32-godišnja Jordan je uspješna manekenka koja se modelingom bavi od malih nogu, a jedno je vrijeme radila i kao konobarica u Hootersu.

Žene.ba

Otkrila manje poznate detalje

Beyonce otkrila da se od djetinjstva bori s psorijazom

Spot sniman u Sarajevu

Dženan Lončarević počastio publiku novom pjesmom