Lifestyle

'Blue nova' hit boja 2024. za uređenje interijera

Autor: Žene.ba

Još nas nešto više od dva mjeseca dijeli do Nove 2024. godine koja će sa sobom donijeti zanimljive trendove, kako u modi i ljepoti, tako i u uređenju interijera. Jedan od trendova kojega svake godine s nestrpljenjem čekamo jest hit boja nadolazeće godine.

Benjamin Moore, popularni američki brend boja za zidove objavio je boju koja će biti hit u nadolazećoj godini.

Nakon što je ovu godinu obilježila takozvana Raspberry Blush 2008-30, odvažna koraljna boja s ružičastim tonovima, sada je Moore bojom 2024. proglasio hrabru i upečatljivu, a istovremeno nježnu boju Blue Nova 825.

Ovu boju karakteriše primamljivi srednji ton koji u ravnotežu dovodi dubinu, intrigu, privlačnost i uvjeravanje. Ova osvježavajuća plava boja ima elemente ljubičaste koja joj daje dodatnu dubinu. Najbolje funkcioniše u kombinaciji s mekom, bijelom obradom i odlično izgleda u domovima, ali i u uredima koji su okrenuti modernom uređenju, rekla je Andrea Magno, direktorica marketinga i razvoja boja u Mooreu.

Blue Nova je boja ispred svog vremena. Palete primorskog štiha tek trebaju osvojiti privatne i poslovne prostore, a na put oko svijeta krenula je uz Sjeverne Amerike.

Blue Nova je nježna, a bogata, hladna, a umirujuća i upravo je to čini savršenom za svaki interijer. Bilo da ovom bojom želite obojiti dnevni boravak, spavaću sobu ili ured – ona će stvoriti dobru atmosferu, učiniti vas produktivnijim, ali i opuštenijim.

Poput Raspberry Blush iz 2023., Blue Nova nam nudi dašak sreće u domovima. U usporedbi s Raspberry Blush, Blue Nova boju je lakše uklopiti u dom, ali i u modne kombinacije.

Stručnjaci za uređenje interijera napominju kako bi ovom bojom najbolje bilo naglasiti jedan zid u prostoriji.

Ovaj ton ne uklapa se sa zemljanim tonovima, kao ni s ljubičastim podtonovima. Blue Nova je savršena u kombinaciji s mramorom, kvarcom, drvenim podovima i sivkastim namještajem, prenosi Zadovoljna.hr.

(Zene.ba)