Izlazak iz zone komfora

Contra-dating je novi trend pronalaska ljubavi, a mi smo istražili kako funkcioniše

Autor: Žene.ba
Contra-dating je novi trend pronalaska ljubavi, a mi smo istražili kako funkcioniše
Foto: Ilustracija

U potrazi za ljubavlju, svijet se neprestano razvija i mijenja. Uz napredak tehnologije i društvenih normi, dolaze i novi načini povezivanja i pronalaženja romantičnih partnera. Jedan od najnovijih trendova koji stiže na scenu naziva se "contra-dating''.

U današnjem svijetu modernog upoznavanja, susreti koji podsjećaju na bajke postaju sve manje česti, dok se sve više ljudi suočava s labirintom različitih potencijalnih partnera, svaki jedinstven na svoj način. Ovaj trend spojeva izaziva promjene u ljubavnim životima potičući pojedince da napuste svoje uobičajne "tipove" i otvore se za nešto - ili nekoga - potpuno novo.

Iako je "contra", ova strategija može dovesti do uzbudljivih otkrića i, iznenađujuće, dubljih odnosa. Prema Rachel DeAlto iz Match Groupa, "contra-dejtanje nije samo izlazak iz vaše zone udobnosti; radi se o otvaranju vrata novim iskustvima." Usuditi se na drugačiji pristup izlascima otvara put prema raznolikim mogućnostima i neočekivanim radostima.

Drugim riječima, nemojte odmah ocjenjivati ​​je li netko potpuno "savršen" u skladu s vašim hobijima, poslom ili navikama. Možda se prava ljubav krije upravo u razlikama.

Thomas Edwards, iskusni trener za spojeve za "Today", ističe da bi ovaj pristup mogao biti upravo ono što nam treba.

"Kad se oslobodite predrasuda, pružate sebi priliku za iznenađenje", kaže on. Naši biološki ili idealni partneri nisu uvijek ono što naše srce traži. Proširivanjem svojih vidika, možemo otkriti da je pravi "match" netko koga smo lako mogli previdjeti.

Međutim, contra-dejtanje nije bez svojih izazova. Izlazak iz zone udobnosti može biti zastrašujuć, zahtijeva fleksibilnost i strpljenje, i možda nije za svakoga, posebno ako se temeljne vrijednosti dramatično razlikuju.

No, za one koji su spremni istraživati, contra-dejting pruža više od moguće ljubavi - pruža lični rast i dublje razumijevanje onoga što zaista tražimo od partnera.

Dakle, prije nego što odbacite neobičan spoj, razmislite. Možda ćete otkriti da se u svijetu ljubavi suprotnosti ne samo privlače, već i čvrsto povezuju.