Lifestyle

Detalji života Jessice Albe koje malo ko zna

Autor: Žene.ba
Detalji života Jessice Albe koje malo ko zna

Američka glumica Jessica Alba proslavila je 39. rođendan, a neke detalje iz njenog života malo ko zna.

Sa 11 godina nagovorila je majku da je odvede na takmičenje u glumi na Beverli Hilsu, gdje je pobijedila i dobila prvu nagradu, odnosno besplatne časove glume. Uskoro je pronašla svog agenta, a sa 13 godina dobila je prvu ulogu u filmu "Kamp za nigdje". Alba se pojavila i u nekoliko reklama, među kojima su bile i one za popularni "Nintendo" i odjeću "J. C. Penney".

Džesika se nije uobrazila kad je postala poznata širom svijeta zbog filmova "Honey", "Fantastična četvorka" i "Dan zaljubljenih".

Godine 2011. pokrenula je i firmu "The Honest Company", koja se bavi proizvodnjom dječijih pelena i kozmetike, a istaknula je da ju je rođenje njene kćerke Onor (Honor) inspiriralo na to. Samo godinu kasnije, zbog svoje firme nominirana je za najmoćniju ženu godine. Alba je istaknula da joj u pokretanju i rastu firme nije pomogla njena slava, već naporan rad.

- Mnogo ljudi mogu biti zvijezde, ne morate imati neki talent da biste to bili. Važnija je odlična ideja - rekla je glumica, prenosi Avaz.

Vrijednost kompanije procijenjena je 2017. na milijardu dolara, a te iste godine suočila se i sa dvije tužbe zbog pronalaska buđi na dječijim, vlažnim maramicama. Nagodbe su postignute van suda.

Svojevremeno je nudila časove glume kako bi sakupila novac za istraživanje AIDS-a.

Otac joj je radio u vojsci pa se često selila s roditeljima i mlađim bratom Džošuom (Joshua), koji je, također, glumac. Džesika je šokirala javnost početkom 21. stoljeća, kada je priznala da se borila s anoreksijom, jer je bila opterećena svojom težinom.

- Mnoge djevojke su patile od takvih poremećaja, i ja sam, nažalost, jedna od njih - ispričala je.

Džesika je jedna od rijetkih holivudskih glumica koje ne pristaju na golotinju u filmovima. U akcijskom trileru "Machete" iz 2010. postojala je golišava scena, ali je glumica objasnila da je njen donji veš uklonjen kompjuterski. Alba uvijek u svojim ugovorima ima dio koji ističe da se neće skidati do kraja. Glumica se 2006. sukobila i sa poznatim časopisom "Playboy". Urednici su htjeli da iskoriste njenu fotografiju na naslovnoj stranici, ali nisu dobili njeno dopuštenje pa im je zaprijetila tužbom.


Žene.ba