Lifestyle

Drew Barrymore: Odrekla sam se alkohola i konačno imam mira

Autor: Žene.ba
Drew Barrymore: Odrekla sam se alkohola i konačno imam mira

Drew Barrymore se rijetko susprezala od razgovora o svojim ovisnostima iz djetinjstva i putu ka trezvenosti, a ranije ove sedmice, glumica i voditeljica talk showa podijelila je nešto novo -- odrekla se alkohola.

"Reći ću nešto prvi put nakon dugo vremena - nisam pila alkohol dvije i po godine", rekla je u emisiji CBS This Morning.

Barrymore je rekla da nije javno govorila da je prestala piti jer je "ovo bilo tiho, samopouzdano putovanje" koje je željela zadržati u tajnosti.

"Sada je prošlo dovoljno dugo i znam da zaista radim na velikom putu i konačno je toliko mira tamo gdje su bili demoni", rekla je.

Barrymore se pojavila u programu zbog drugog intervjua koji je dala u svojoj istoimenoj talk show. Jedan od njenih gostiju, Machine Gun Kelly, priznao je Barrymore na sceni da je imao problema psihičkim zdravljem.

Barrymore je nakon toga progovorila o vlastitim izazovima mentalnog zdravlja te ispričala da je posjetila ustanovu u Utahu kako bi "promijenila svoj život" nakon razvoda.

Glumica, koja se proslavila kao 6-godišnjakinja u filmu "E.T." i pojavila se u više od 50 filmova, rekla je da je podijelivši svoje intimno putovanje "odahnula s olakšanjem".

"Ne radimo ovo zbog pažnje javnosti... Željela bih da idem naprijed na iskreniji način koji je pogodniji za moj mentalni mir", dodala je.

Barrymore je ranije govorila o svojoj borbi sa upotrebom supstanci, a čak je napisala memoare kao tinejdžerka kako bi ispričala svoja iskustva.

Žene.ba