Godina iz snova

Elvedina Muzaferija 16. mjestom u finalu Svjetskog kupa u spustu okončala sezonu

Autor: Žene.ba
Elvedina Muzaferija 16. mjestom u finalu Svjetskog kupa u spustu okončala sezonu
Elvedina Muzaferija

Najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija danas je vozila svoju posljednju utrku u ovoj sezoni Svjetskog kupa.

U utrci spusta u Saalbachu, Muzaferija je osvojila 16. mjesto i to sa vremenom 1:46.96. Nažalost, to joj nije bilo dovoljno za nove bodove u ovoj disciplini koje je osvojilo 15 prvoplasiranih skijašica.

Pobjedu u ovoj utrci spusta odnijela je Austrijanka Cornelia Huetter, iza nje je Slovenka Ilka Štuhec (+0.17), a treće mjesto je zauzela Nicol Delago iz Italije (+0.49). Muzaferija je za pobjednicom zaostala +1.88.

Mali kristalni globus u disciplini spusta osvojila je Austrijanka Cornelia Huetter, koja je u dramatičnom raspletu trijumfovala ispred Lare Gut-Behrami koja je danas podbacila i završila tek na 17. mjestu.

Elvedina Muzaferija je prva bh. skijašica u finalu Svjetskog kupa uopće, a posljednju utrku spusta izborila je tako što je ove sezone bila među 25 najboljih skijašica u toj disciplini.

Ona je uoči današnje utrke bila na 23. mjestu u ovoj disciplini sa osvojenih 69 bodova. Nakon što je danas za dlaku ostala bez bodova, u konačnom poretku je pala za jednu poziciju i sezonu je završila na 24. mjestu u spustu.

Podsjetimo, Muzaferija je jučer nastupila i u posljednjoj utrci superveleslaloma kada zbog pada nije završila utrku. Sezonu u ovoj disciplini završila je na 23. mjestu u ukupnom poretku sa 82 osvojena boda.

Za Elvedinu Muzaferiju je ovo bila ubjedljivo najbolja sezona u karijeri, a najbolji rezultat ostvarila je 17. februara u spustu u Crans Montani, gdje je osvojila četvrto mjesto.