Lifestyle

Foto: Prijedlozi za putovanja ove jeseni

Autor: Žene.ba
Foto: Prijedlozi za putovanja ove jeseni

Magazin Travel and Destinations objavio je listu top destinacija za posjetiti ove jeseni.

Jesen može biti jedno od najboljih perioda u godini za putovanje po Evropi.

Destinacije često budu mnogo tiše nakon ljeta, što znači manje gužve i često povoljnije cijene.

Osim gradova i urbanih destinacija, ruralna mjesta poput nacionalnih parkova su fantastična za posjetiti tokom ovog godišnjeg doba kada priroda počne prelaziti u mješavinu predivnih boja.

Za one koji vole fotografiju, ovo može biti idealno vrijeme za fotografisanje jeseni, jer ćete imati nevjerovatne boje u kraćim danima, što olakšava hvatanje najbolje svjetlosti pri izlasku ili zalasku sunca.

Ako želite putovati ove jeseni, ali vam trebaju ideje ovaj članak je za vas.

Postoji mnogo prednosti posjete Evropi u jesen. Jedna od glavnih prednosti su manje gužve. Kako ljeto blijedi, turističke atrakcije postaju manje prepune, što vam omogućava da istražujete atrakcije u svom ritmu. Također, vrijeme je blaže tokom ovog vremena, što ga čini udobnijim za aktivnosti na otvorenom i razgledanje.

Još jedna prednost posjete Evropi u jesen je živopisna jesenja vegetacija. Promjena boja lišća stvara zadivljujući pozadinu za vaše avanture. Bez obzira šetate li ulicama Pariza ili planinarite u škotskim visokim planinama, uživaćete u vizuelnoj gozbi crvenih, narandžastih i žutih boja.

Napokon, posjeta Evropi u jesen često znači niže cijene. Kako sezona vrhunskog turizma završava, hoteli, letovi i atrakcije obično nude snižene cijene. To vam ne samo omogućava da uštedite novac, već vam pruža priliku da doživite luksuzne smještaje i aktivnosti koje su možda bile nedostupne tokom ljetnih mjeseci.

Evo nekoliko najboljih mjesta u Evropi koja možete posjetiti ovog jeseni, uključujući gradove, gradove i prirodne ljepote:

1.Nacionalni park Plitvička jezera u Hrvatskoj

2. Santorini u Grčkoj

3. Prag u Češkoj

4. Nacionalni park Bohemian Switzerland, Češka

5. Beč, Austrija

6. Dvorac Neuschwanstein, Njemačka

7. Budimpešta, Mađarska

8. Malta

9. Island

10. Bled, Slovenija

11. Hallstatt, Austrija

12. Marakeš, Maroko

13. Rim, Italija

14. Škotsko visočje

(Vijesti.ba)