Lifestyle

Gigi Hadid zbog koronavirusa se odlučila za porođaj kod kuće

Autor: Žene.ba
Gigi Hadid zbog koronavirusa se odlučila za porođaj kod kuće

Supermodel Gigi Hadid podijelila je detalje o svom 14-satnom porođaju i prvih nekoliko mjeseci kod kuće, nakon što je u septembru rodila svoje prvo dijete.

Hadid se našla na naslovnici martovskog izdanja Voguea, a za magazin govorila je o svom iskustvu porođaja kod kuće za koji se odlučila zbog pandemije, a nakon što je pogledala dokumentarni film iz 2008. godine "The Business of Being Born" o različitim porođajnim iskustvima.

Do tada je Hadid planirala roditi kćer u bolnicu u New Yorku, ali kad su ona i njen partner Zayn Malik shvatili da će mjere predostrožnosti zbog Covida-19 ograničiti broj članova porodice koji mogu biti prisutni na porodu, promijenili su mišljenje.

Njena mama Yolanda Hadid, sestra Bella Hadid i babica pridružile su se paru za porođaj u kući. Hadid se odlučila za prirodni porod, rekavši da to nije baš lako.

"Kad vidite da neko to radi, gledate ga pomalo drugačije. Vjerovatno sam izgledala ludo", kazala je.


U jednom trenutku Hadid se pitala da li bi joj epiduralna mogla pomoći, ali tada je već bilo kasno.

„Znala sam da će to biti najveća bol u mom životu, ali moraš joj se predati”, rekla je.

Prisjećajući se iskustva, manekenka kaže da je razmišljala o tome kako su se osjećali njeni najmiliji dok je gledaju kako rađa.

"Znam da su moja mama, Zayn i Bella bili ponosni na mene, ali u određenim trenucima vidjela sam da su prestravljeni. Poslije smo Zayn i ja zaključili da možemo uzeti malo vremena prije nego što sve to ponovimo", kazala je.

Hadid je otkrila i da je Malik prvi uzeo njihovu kćer.

"Nisam ni shvatila da sam rodila. Bila sam tako iscrpljena, podigla sam pogled i on ju je držao. Bilo je tako slatko", prisjetila se.

Žene.ba