Lifestyle

Goca Tržan: Publika u Mostaru ne prašta neznanje i loše muziciranje

Autor: Žene.ba
Goca Tržan: Publika u Mostaru ne prašta neznanje i loše muziciranje

Goca Tržan stiže u Mostar 19.10., gdje će održati koncert u Domu Herceg Stjepan Kosača.

Danas je u Mostaru održana i press konferencija, na kojoj je Goca Tržan najavila svoj koncert.

- Ono što je svako važno jeste da je Mostar jedan od gradova gdje sam imala toliko koncerata. Ja sam u klubovima pjevala svoje pjesme. I nikad neću zaboraviti svoj prvi koncert u Mostaru, s albumom "Otrov u čaj". Tada kada sam izašla, bila sam potpuno fascinirana energijom i kako je sve to izgledalo. Zato želim da se zahvalim Mostaru, mislim da je vrijeme da dođem u mjesta koja više priliče i meni i mojim godinama. Nije da ne volim klub, ali nekako sam više sada pozorišna žena. Mada, moram priznati imam više energije nego ove neke djevojčice, imam još uvijek dovoljno snage, kazala je ona.

Goca se osvrnula i na izbor lokacije za održavanje koncerta.

- Kosača mi je nekako primamljiva, jer je to ipak ozbiljan zalogaj. Volim velike izazove i inače sam poznata kao žena koja se ne prihvata ničega što ne može sjajno uraditi. I ovo će biti sjajan koncert, publika će da čuje i moje pjesme i neke pjesme koje su obilježile moju mladost, na čemu sam rasla i što je ostalo do dana današnjeg, napomenula je Goca.

Goca Tržan je sa prisutnim podijelila i jednu zanimljivu anegdotu.

- Hoću da naglasim svoju zahvalu zato što ste me pozvali. A inače 20. septembra je meni i mome mužu 8 godina braka. On je meni poklonio dijamante, a ja ću njega odvesti na neko teleće pečenje, sa osmijehom je ispričala Goca.

Goca Tržan je za Radio M i Vijesti.ba nagasila da je mostarska publika uvijek temperamentna i vatrena.

- Publika u Mostaru ne prašta neznanje i loše muziciranje. Generalno bosanskohercegovačka publika ne prašta 'šmiranje' u muzici. Mora muzika da ima svoju snagu. Tako da mostarska publika od mene može da očekuje puno emocija, dobru muziku i dobru svirku, rekla je.

Ona je pojasnila i svoj odnos sa publikom.

- Onaj koji zaboravi da ima svoju publiku i da treba da im se posveti, zaboravio je smisao svog postojanja u muzici. Muzika je prije svega, dijeljenje emocije sa ljudima, i teških i lijepih trenutaka sa publikom. Tako da sam ja veoma otvorena prema svojoj publici, te se često družim sa svojom publikom i prije i nakon koncerta, kaže Goca.

Osvrnula se i na današnju muziku i muzičku scenu na ovim prostorima.

- Ima tu dobrih i loših stvari. Ja nisam od onih matorih starih žena, koje govore ovo je sve sranje itd. To apsolutno nije tačno, ima puno dobre muzike, međutim ima i puno treša. A isto tako Coca-cola je najrasprostranjenije piće, ali ne možemo reći da je najzdravije. Prema tome u moru Coca-cole budite bistra planinska izvorska voda, i sve će biti ok.

Također je najavila i svoj budući koncert u Bosni i Hercegovini.

- U Tuzli u Bosanskom kulturnom centru, 21. oktobra. Pa onda polako dalje, idemo redom. Mislim da su koncerti u dvoranama veoma važna stvar, i nešto što se polako vraća. Ja se sada ipak obraćam publici koja nije samo u fazonu da se napije, to je nekada bilo i dosta je toga. Sada se obraćam publici koja želi i malo da se rasplače, ne može samo da se pije, mora i da se plače, zaključila je Goca Tržan.

Žene.ba