Lifestyle

Holivudska seks ikona slavi 70. rođendan: Bila je najljepša žena svijeta, danas izgleda neprepoznatljivo

Autor: Žene.ba
Holivudska seks ikona slavi 70. rođendan: Bila je najljepša žena svijeta, danas izgleda neprepoznatljivo

Godinama je Kim Basinger bila na glasu kao jedna od najljepših žena na svijetu. Muškarci su uzdisali za njom i svojom pojavom nikoga nije ostavljala ravnodušnim. Rijetko je danas možemo videti u javnosti, a kada se to desi - niko nije spreman da prihvati činjenicu da ova glamurozna dama izgleda drugačije.

Važi za jednu od najpoznatijih holivudskih glumica 20. vijeka, a s razlogom je nosila titulu seks-simbola.

Još kao djevojčica je željela da postane glumica, a ta želja joj se i ostvarila. Od malih nogu se bavila plesom, plivanjem i gimnastikom. Iako je teško povjerovati, bila je jako stidljiva u djetinjstvu i teško je sklapala prijateljstva zbog manjka samopouzdanja. Plivanje i balet su joj pomogli da prevaziđe taj problem i da više vjeruje u sebe.

Danas su godine učinile svoje...

kim basinger face

Sa 16 godina je pobijedila na tinejdžerskom izboru za miss, započela manekensku karijeru i potpisala ugovor s prvom agencijom - "Ford Modeling" i postala jedna od najtraženijih modela, ali od sna da bude glumica nije odustala.

Iza sebe ima dva propala braka, a drugi - s Alekom Boldvinom s kojim ima ćerku Irlead - potpuno ju je dotukao. Drama oko razvoda trajala je šest godina, a nakon borbe za starateljstvo dodjeljeno im je zajedničko. Godinama su Kim i Alek bili u svađi, a glumica je imala malo zapaženih uloga u tom periodu.

Danas je u sretnoj vezi s frizerom Michom Stoneom s kojim je uplovila u romansu 2014. godine. U javnosti se rijetko pojavljuje i vodi miran, tajanstven život, daleko od očiju radoznalih.

(Žene.ba)