Lifestyle

Holivudske zvijezde više ne zarađuju kao nekad. O čemu je tačno riječ?

Autor: Žene.ba
Holivudske zvijezde više ne zarađuju kao nekad. O čemu je tačno riječ?
Variety je ekskluzivno prenio honorare za nadolazeće filmove nekih od najvećih glumačkih imena današnjice, a prvo što se komentiralo jest to koliko su se oni smanjili...

To, naravno, nipošto ne znači da holivudske glumce trebamo žaliti ili da će se morati odreći glamuroznog života koji uključuje privatne avione, jahte i najskuplje vile koje se nude na tržištu. Ipak, treba primijetiti kako je standardni honorar od 20 milijuna dolara za glavnu ulogu, koji su imena poput Julie Roberts i Toma Hanksa navikli primati tijekom prošlih dvadesetak godina, postao stvar prošlosti. Naime, kako doznaje Variety, taj basnoslovni iznos danas mogu tražiti tek rijetke zvijezde. Primjerice, ako pogledamo honorare za nadolazeće filmove nekih od najpoznatijih glumaca, vidjet ćemo da samo oni Daniela Craiga, Dwaynea Johnsona i Vina Diesela prelaze tu brojku, dok već Anne Hathaway i Jennifer Lawrence za svoje glavne uloge primaju 15 milijuna dolara.

Isto tako, Leonardo Di Caprio će za svoju ulogu u filmu Quentina Tarantina dobiti "samo" 10 milijuna dolara, kao i Chris Pratt za ulogu u Jurassic Worldu. Tom Hardy je za film Venom primio 7 milijuna dolara, a Ryan Gosling 6,5 milijuna dolara za film First Man. Kao jedan od glavnih razloga ovog negativnog trenda se navode i drugačije tendencije publike; dok su nekad ljudi hrlili u kino dvorane zbog omiljenih glumaca, danas su im oni manje bitni, a prednost daju tome koliko ih zanima neki fiktivni junak. S druge strane, samo glumci čija su imena već dovoljna garancija uspjeha mogu uvijek računati na najviši mogući honorar. Isto tako, čest je i slučaj u kojem glumci svjesno pristanu na manji honorar jer vjeruju u kvalitetu nekog filma, kao što je slučaj s Di Capriom i Tarantinom.

Buro247.hr

Ovo su najljepše kombinacije

Ombre zidovi su novi hit u svijetu enterijera

Ljubav ne poznaje godine?

Svi pričaju o novoj romantičnoj komediji Anne Hathaway

Nije samo roditeljima teško

Kako stres roditelja utiče na djecu