Razmislite

Iskoristite svaki čošak u kući i uštedite na prostoru

Autor: Žene.ba
Iskoristite svaki čošak u kući i uštedite na prostoru
Unsplash

Postoji niz mjesta u domu o kojima ljudi rijetko razmišljaju kao o potencijalnim mjestima za ostavljanje stvari.

U mnogim stanovima još se nalazi veliki starinski namještaj, koji, postavljen uz sve zidove, mali prostor čini još manjim.

Visoki ormarići

No, nekoliko promjena oslobodit će prostor, a mogu pozitivno utjecati i na cijeli koncept prostorija te ćete dobiti dodatni prostor, koji ćete moći višestruko iskoristiti.

Postavljanjem visećih elemenata iskoristit ćete prostor na zidovima – tamo možete predvidjeti i prostor za mikrovalnu pećnicu. Ako je stiska u ladicama, kašike i drugi pribor možete složiti u lijepoj posudi, kao cvijeće u vazi, a suđe objesite za ručke.

Za držanje obuće idealni su visoki ormarići koji se zatvaraju tako da cipele u njima stoje okomito, jer štede mnogo prostora. Obuću, ali i druge stvari, možete odlagati i u ladicama, koje ćete napraviti u stepenicama, ako ih imate unutar doma. Platnene vreće s više pretinaca za držanje sitnijih stvari možete objesiti unutar ormara za odjeću ili na vrata kupatila.

Ugrađeni ormarić ispod umivaonika odlično će iskoristiti prostor, kao i mali držači za šampone, postavljeni iznad kade. Stvari koje često koristite stavite na mjesto gdje ih je najlakše dohvatiti.

Pletena korpa za veš odlična je i za držanje dječijih igračaka, posebno plišanih. Dječiju sobu tako možete brzo pospremiti, a i naučiti dijete da nakon igre pospremi svoje stvari.

Kartonske kutije

Krevet s ladicom na izvlačenje odlično je mjesto za stvari koje rijetko upotrebljavate.

Plastične kutije koje stanu jedna u drugu, odlične su za držanje namirnica, jer ih je lako pospremiti kad vam ne trebaju. Kartonske kutije pomoći će vam da unesete red u ormar za odjeću.

Lagani ladičari s točkićima vrlo su praktični, jer ih lako možete premještati i skloniti kad vam ne trebaju. Lako ih je prenositi i kad se selite, a odlični su i za kupatilo.

Otkrila manje poznate detalje

Beyonce otkrila da se od djetinjstva bori s psorijazom

Spot sniman u Sarajevu

Dženan Lončarević počastio publiku novom pjesmom