Lifestyle

Isprobajte vegansku verziju tople čokolade

Autor: Žene.ba
Isprobajte vegansku verziju tople čokolade

​Za pripremu savršene veganske vruće čokolade trebaćete biljno mlijeko i bademov ili kikiriki maslac - i malo energije. Kako se sastojci biljnog porijekla ne bi razdvojili, morate energično miješati pri ulijevanju mlijeka. Nemojte dopustiti da proključa, već čokoladu maknite s vatre kad počne lagano krčkati.

Sastojci su dovoljni za dva serviranja pa ih prilagodite svojim željama. U slast!

Sastojci:

  • 50 g veganske čokolade
  • 3 kašike veganskog kakaa u prahu
  • 3 kašike maslaca od badema
  • prstohvat soli
  • 400 ml bademovog mlijeka

Postupak:

- Nasjeckanu čokoladu, kakao, maslac i so pomiješajte sa 100 ml mlijeka. Zagrijte i miješajte dok se čokolada ne rastopi.

- Smanjite vatru pa postepeno ulijte ostatak mlijeka, energično miješajući mutilicom. Vruća čokolada bi trebala biti kremasta.

- Ako volite slađu vruću čokoladu, postepeno dodajte kašičicu po kašičicu šećera i isprobajte.

- Prelijte vruću čokoladu u dvije šolje i na vrh stavi tučeno vrhnje (šlag).

Poslužite odmah!

(Zene.ba)