Interesantan zaključak

Istraživanje otkrilo ko provodi više vremena online - muškarci ili žene

Autor: Žene.ba
Istraživanje otkrilo ko provodi više vremena online - muškarci ili žene
Foto: Ilustracija

Istraživanje je otkrilo da bi jedan od deset anketiranih radije smanjio troškove hrane ili grijanja nego isključio pristup internetu.

Novo istraživanje koja se bavi otkrivanjem razlika u korištenju interneta između muškaraca i žena otkrila je ko provodi više vremena na internetu. Humanitarna organizacija Good Things Foundation provela je istraživanje koje ukazuje na to da bi jedan od deset ispitanika radije smanjio potrošnju hrane ili grijanja nego isključio internet, prema izvještaju Daily Mail. Ovo istraživanje također ističe da žene provode polovicu svog budnog vremena na internetu, pri čemu tri četvrtine (78%) preferira korištenje telefona u odnosu na bilo koji drugi uređaj za pristup internetu.

Prosječna žena provede 7,7 sati online svakog dana, što je malo više od prosječnog muškarca koji je na internetu 6,6 sati dnevno, prema rezultatima istraživanja Good Things Foundation. Četiri od deset ispitanika izjavilo je da bi se osjećali "odsječenim od svijeta" bez digitalnog pristupa, dok bi 45% njih imalo poteškoća upravljati kućanskim financijama bez interneta, a 42% smatra da bi im bilo teže plaćati račune. WhatsApp, Facebook, poslovne obveze i e-pošta najčešći su razlozi korištenja interneta među 2000 ispitanika.

Dvije trećine (65%) Generacije Z, mladih između 18 i 24 godine, najviše koristi TikTok, dok je Instagram bio najpopularniji među milenijalcima (25-34 godine) s postotkom od 40%. WhatsApp dominira među pripadnicima Generacije X, gdje gotovo polovica (49%) koristi tu platformu više nego bilo koju drugu.

Helen Milner, izvršna direktorica Udruženja Good Things, istakla je važnost pristupa internetu u današnjem životu, ističući da svi trebaju pristup internetu za sudjelovanje u svakodnevnom životu, povezivanje i pristup uslugama poput zdravstvene skrbi, nazivajući to jednim od osnovnih ljudskih prava.