Lifestyle

Jučer je bio 20. rođendan kultne serije 'Seks i grad'

Autor: Žene.ba

Vjerovali ili ne, premijera kultne serije „Seks i grad“ (Sex and the City) bila je prije čak 20 godina, 06.06.1998. godine na HBO-u.

Smještena i snimana u New Yorku te zasnovana na istoimenoj uspješnici Candace Bushnell iz 1997. godine, serija prati živote četiri zaposlene žene u potrazi za savršenom vezom... i orgazmom! Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker) piše kolumnu o seksu i vezama u gradu New Yorku. Njezine tri najbolje prijateljice su: Samantha Jones (Kim Cattrall), vlasnica PR agencije koju više zanima usputni seks nego dugotrajne veze; Miranda Hobbes (Cynthia Nixon), cinična odvjetnica kojoj je karijera ispred nestabilnog ljubavnog života i Charlotte York (Kristin Davis) kustosica u galeriji, koja je mrvicu konzervativna kada je riječ o seksu, ali još nije izgubila vjeru u to da će pronaći pravu ljubav.

U seriji glume i Chris Noth (Mr. Big), David Eigenberg (Steve Brady), Evan Handler (Harry Goldenblath), Willie Garson (Stanford Blatch), Mario Cantone (Anthony Marentino), Jason Lewis (Smith Jerrod) i  Kyle Maclachlan (Trey MacDougal). Samo neka od poznatih imena koja su gostovala u seriji su Matthew McConaughey, Bradley Cooper, David Duchovny, Justin Theroux, Elizabeth Banks, Lucy Liu, Jon Bon Jovi i Alanis Morissette.

Seriju je kreirao Darren Star, a izvršni producent je Michael Patrick King. “Seks i grad” je emitiran od 1998. do 2004. Godine. U tom periodu serija je osvojila 8 Zlatnih globusa i 7 nagrada Emmy. Serija ima 6 sezona i 94 epizode, sve su dostupne putem online video streaming usluge HBO GO.

Cosmopolitan.hr