Lifestyle

Kako da odaberete nijansu rumenila prema boji kose

Autor: Žene.ba
Kako da odaberete nijansu rumenila prema boji kose

Uz pomoć rumenila možete koži dati blistav i zdrav izgled, što je posebno važno sada, kada noći provodimo bez punog sna, a ujutru izgledamo umorno.

Međutim, odgovarajući efekat je moguć samo u slučaju pravilne primene i pravilno odabrane nijanse, u suprotnom, lice će izgledati neprirodno. Zbog toga je neophodno uzeti u obzir individualne karakteristike izgleda.

Za crnke

Vlasnicama tamne kose i veoma svetle kože preporučuje se nanošenje rumenila bež-ružičastih nijansi. Bolje je izbegavati svetle boje. Breskva, terakota-bež i bronzana rumenila su savršena za tamne brinete, dok je bolje ne koristiti narandžaste i svijetle ružičaste tonove, jer će lice učiniti previše tamnim i neprirodnim.

Za plavuše

Vlasnice toplih nijansi kose treba da preferiraju rumenilo boje korala, terakote, breskve i kajsije. Ako je koža veoma blijeda, biće prikladne ružičaste ili bež nijanse. Cigla i crvena će izgledati neprikladno na takvoj koži.

Za smeđokose djevojke

Zaustavite svoj izbor na smeđe-ružičastim nijansama, posebno ako vaša kosa ima zlatnu nijansu. Ako imate blijedu kožu, izaberite bež-roze i rumenilo ružičaste boje, prenose nezavisne.

Za crvenokose

Terakota, roze-braon, breskva, cigla - evo palete koja će uspješno naglasiti vaše crte lica i dati vam svježinu.

Pored boje, trebalo bi da razmotrite i ova tri osnovna pravila:

  • Što je koža svjetlija, rumenilo bi trebalo da bude svjetlije, i obrnuto, što je koža tamnija, to je tamnija nijansa rumenila.
  • Da bi šminka izgledala kompletno i harmonično, nijansa rumenila i karmina moraju da se poklapaju.
  • Rumenilo se bira prema tonu kože, boji očiju i kose. S obzirom na to da ne možemo radikalno promeniti boju očiju i ton kože, na njih treba obratiti posebnu pažnju pri izboru nijanse rumenila.

(Žene.ba)