Lifestyle

Kako organizirati ormar za samo 15 minuta

Autor: Žene.ba

Ako ste organiziranje ormara odlagali jer ste se pribojavali da će vam to oduzeti sate, brinuli ste se bez razloga.
Spremanje i organiziranje ormara možete uraditi za svega petnaestak minuta. Evo i kako.

Čišćenje
Postavite štopericu na pet minuta i prođite kroz odjeću, obuću i modne detalje. Za svaki komad postavite sebi tri pitanja:
Jesam li nosila ovo u proteklih godinu dana ?
Odgovara li mi još uvijek ?
Sviđa li mi se ?
Ako odgovor nije potvrdan na sva tri pitanja, vrijeme je da se riješite tog komada. Ovaj proces treba biti brza i jednostavna procjena pa biste trebali biti u stanju da svaku “stavku” u ormaru prođete za pet minuta ili čak i manje.

Odvajanje
Kada je vaš ormar očišćen od nepotrebnih stvari, prođite kroz ostatak garderobe. Grupirajte slične artikle: haljine s haljinama, traperice s trapericama, džempere s džemperima i tako dalje. Jednom kad ste odvojili odjeću, stavite je u ormar. Poredajte odjeću po bojama i učestalosti nošenja. To će vam pomoći i da se ujutro lakše snađete. Istu stvar uradite s cipelama i modnim dodacima. Čak i ako nemate prostor za skladištenje dodataka, možete ih poredati po vješalicama:remeni, marame, torbe, ogrlice – sve može stati na vješalice. Cipele poredajte po namjeni – cipele koje najčešće nosite bi trebale biti na prvoj polici.

Plan za buduće sređivanje
Kada je vaš ormar funkcionalno organiziran, provedite posljednjih pet minuta kako biste razmotrili postoji li prostor za poboljšavanje. Kojim dijelom organiziranja niste u potpunosti zadovoljni? Možete li torbe i druge dodatke organizirati na drugačiji način? Sva ova pitanja zapišite i pozabavite se njima što prije kako biste potencijalni problem riješili prije sljedećeg sređivanja ormara.

Wall.hr