Lifestyle

Kako u svaki radni dan unijeti čaroliju vikenda?

Autor: Žene.ba

Užurbani tempo i brojne obaveze na kraju radnog dana ostavljaju nas izmorenima. Nekoliko sati nakon, vrijeme je za spavanje, a buđenje donosi uvijek istu svakodnevicu. Iako su dosad subota i nedjelja bili dani koji donose relaksaciju, druženje i odmak od svakodnevnog koje s nestrpljenjem iščekujemo, nekoliko jednostavnih trikova taj čarobni vikend osjećaj unijet će u svaki radni dan.

Popularni ritual Netflix & chill koji donosi opuštanje uz omiljenu seriju ili novi film jednostavan je i najčešći izbor koji u radni tjedan unosi dozu uvijek potrebne relaksacije. Ipak, uz minimalno truda i kreativnosti nekoliko slobodnih sati unutar radnog dana lako ćete pretvoriti u nezaboravne trenutke. Baš kao za tradicionalna druženja vikendom, unutar radnog tjedna pronađite vrijeme za prijatelje i obitelj. Osim vremena koje ćete posvetiti drugima, nemojte zaboraviti odvojiti vrijeme koje ćete posvetiti sebi. Vratite se starom hobiju ili isprobajte nešto novo, uživajte u knjizi ili pripremi ukusnih slastica. Nebitno što odabrali, vrijeme odvojeno za stvari koje vas vesele unijet će šarenilo vikenda u sivilo svakodnevice.

Ako ste jedan od radoholičara koji se za radnog tjedna teško odvajaju od obaveza i posla ili nemate ideja gdje i kako započeti, u nastavku vam donosimo pet jednostavnih prijedloga koji će u svaki radni dan unijeti čaroliju vikenda.

KRATKA PAUZA UNUTAR UŽURBANOG RADNOG DANA

Iako svaki od četiri prijedloga u nastavku donosi vikend osjećaj na kraju radnog dana, baš prvi prijedlog unosi ga unutar radnog dana. Ponekad, sve što vam treba je kratka stanka. Nekoliko trenutaka u kojima ćete usporiti, prošetati i počastiti se šalicom omiljene kave ili dvije kuglice sladoleda pomoći će vam da radni dan uspješno privedete kraju i pronađete vikend osjećaj u njegovom najstresnijem dijelu.

ČAROLIJA OMILJENOG VIKEND PIĆA

Omiljeno vikend piće još je bolje na kraju napornog radnog dana. Ljetni koktel ili čaša slatkog rosea u nekoliko će vas gutljaja vratiti u vikend i približiti sljedećem. After work piće pretvorite u tjedni ritual u kojem ćete uživati s kolegama s posla ili iskoristite kao odličan povod za druženje s prijateljima.

PIKNIK S KNJIGOM

Čak i kada se vaš dnevni raspored obaveza i onaj vaših prijatelja ili članova obitelji ne poklapaju, nekoliko slobodnih sati u danu iskoristite za relaksaciju i uživanje u samoći. Izvucite najbolje iz toplih ljetni večeri i zaputite se na kratki piknik s dekicom, omiljenim desertom i dobrom knjigom. Svaki radni dan u koji ubacite kratku vožnju biciklom, šetnju po najbližem kutku prirode ili piknik u obližnjem parku, uz dobru playlistu ili knjigu postat će bolji od vikenda.

LEŽERNA VEČERA S PRIJATELJIMA

Za mnoge, vikendi su rezervirani za druženja s najboljim prijateljima i obitelji. Ipak, na početku svakog radnog tjedna isplati se utrošiti malo energije i organizacijskih vještina kako bi uskladili svoje rasporede i pronašli vrijeme za druženje. Umjesto ludog izlaska ili elegantne večere, druženja s dragim osobama tijekom radnog tjedna provedite u opuštenoj atmosferi. Ukusna hrana uvijek je dobra ideja i dobrodošao dodatak svakom kućnom druženju.

RELAKSIRAJUĆA KUPKA PRIJE SPAVANJA

Čak i ako ste već izdvojili vrijeme za druženje s prijateljima, za after work piće s kolegama s posla ili za uživanje u dobroj knjizi, kupka na kraju dana relaksirajuća je poslastica koju uvijek zaslužujete. Uz omiljenu svijeću, čašu vina i dobru playlistu, vikend atmosfera stvorit će se sama unutar gomile mjehurića.

Journal.hr