Lifestyle

Koja je pariška modna ikona lansirala liniju parfema?

Autor: Žene.ba
Koja je pariška modna ikona lansirala liniju parfema?

Carine Roitfeld ne treba posebno predstavljati. Osim što je već više od trideset godina ključna figura pariške i svjetske modne scene, kao urednica Vogue Paris, a kasnije i vlastitog izdanja CR Fashion Book, Roitfeld je u mnogočemu oblikovala naše poimanje mode, šika i seksipila.

No, dok je svih tih godina kao urednica i stilistica uglavnom radila iza kulisa, sada je spremna iskoračiti u prvi plan. „Kad bih krenula nabrajati sve dizajnere i časopise s kojima sam kroz godine surađivala, ne bih stala do preksutra,“ izjavila je u razgovoru za NY Times. „Ipak, sve to je prolazno i uglavnom zaboravljeno. Parfemi, s druge strane, za mene imaju trajnu vrijednost. Kao Chanel No. 5 koji postoji već gotovo 100 godina i vječna je ostavština Coco Chanel.“

https://www.instagram.com/p/BuWsEqQgmOj/?utm_source=ig_embed

Roitfeld je najavila čak sedam različitih parfema inspiriranih sa sedam izmišljenih ljubavnika iz sedam različitih gradova, od Hong Konga do Pariza i Dubaija. „Mislila sam da će biti cool napraviti vlastiti parfem, ali sad vidim da to nije samo cool, nego vrlo zahtjevan posao,“ otkrila je svoje iznenađenje zahtjevnim procesom proizvodnje parfema i pravnim okvirima koji ju reguliraju.

Svih sedam nota u prodaju stiže u maju ekskluzivno putem net-a-porter portala gdje se već možete predbilježiti za sebi najzanimljivijeg ljubavnika.

Elle.hr