Isto su obučene

Kraljica Camilla dobila svoju Barbie lutku, a njen komentar nasmijao je mnoge

Autor: Žene.ba
Kraljica Camilla dobila svoju Barbie lutku, a njen komentar nasmijao je mnoge
Foto: Page Six

Tokom prijema Žene svijeta u utorak u Buckinghamskoj palači, kraljici Camilli (75) predstavljena je jedinstvena Barbie lutka napravljena po njenom liku, čak obučena u repliku njezinog elegantnog kompleta: zadivljujuću plavu haljinu Fiona Clare u kombinaciji sa kaputom Amande Wakeley.

"Hvala vam puno, zaista puno. Ovo je briljantno", rekla je kraljica Camilla. "Podmladili ste me za oko 50 godina", našalila se, te dodala da bi svi trebali imati svoju Barbie.

Kraljici Camilli, koja je trenutno predsjednica WOW-a, pridružile su se dama Helen Mirren, barunica Doreen Lawrence, Spice Girl Mel B i dama Kelly Holmes na događaju. Također su bile prisutne vojvotkinja od Gloucestera i belgijska kraljica Mathilde, koje su nosile jarko ružičastu haljinu uparenu sa žutosmeđim štiklama.

Tokom događaja, kraljica Camilla i kraljica Mathilde ukrcale su se u WOW Girls Festival Bus, koji je putovao u škole i društvene centre širom Engleske kako bi promicao ravnopravnost spolova. Autobus je sadržavao studio za snimanje i knjižnicu, a sponzorisao ga je proizvođač Barbie, Mattel.