Lifestyle

Kurt Cobain kakvog niste poznavali

Autor: Žene.ba
Kurt Cobain kakvog niste poznavali

Courtney Love britanskome magazinu NME otkrila da ona i njena kćer Frances Bean Cobain priželjkuju na Broadwayu gledati mjuzikl baziran na životnoj priči Kurta Cobaina. Ova izjava stigla je u pravo vrijeme, jer 5. travnja fanovi diljem svijeta obilježavaju 20 godina od dana kad si je pjevač grupe Nirvana oduzeo život.

U njegovom rodnom gradu Aberdeenu postoji ‘Dan Kurta Cobaina’, a Nirvana će od idućeg četvrtka biti u ‘Rock and Roll Hall’ kuću slavnih. Ovog vikenda i mi slušamo ‘Nevermind‘, a za vas smo pripremili pet činjenica koje zasigurno niste znali o grunge glazbeniku.

 Prije Courtney, volio je Tobi Vail

Tobi Vail je gitaristica i pjevačica bendova The Go Team i Bikini Kill, a Cobain je bio toliko očaran njome da joj je posvetio nekoliko pjesama na albumu ‘Nevermind’. Pjesma ‘Aneurysm’ sadrži tekst koji u prijevodu glasi “volim te toliko da mi je muka” koji je inspiriran trenucima kad bi bio toliko nervozan kraj nje da je povraćao.

Njegova kćer ima slavne kumove

Frances Bean na krštenju je kuma bila Drew Barrymore, a kum pjevač grupe R.E.M, Michael Stripe. Courtney je otkrila i da su srednje ime njihove kćeri, Bean (grah), izabrali jer je baš tako izgledala na sonogramu.

Na vjenčanju je nosio pidžamu

Na snimanju editorijala za magazin Elle, Frances Bean je odala da je Cobain 1992., na vjenčanju s Courtney Love, bio prelijen da odjene odijelo pa je ostao u pidžami.

Bend je dobio ime jer je lijepo

Iako su bili rock grunge bend, Cobain nije želio da zvuče grubo i zločesto pa je odlučio da će se nazvati Nirvana jer mu se činilo da taj pojam skriva ljepotu.

 Podržavao je LGBT zajednicu

Jedan od njegovih najboljih prijatelja u srednjoj je bio zlostavljan zbog seksualne orijentacije što je imalo veliki utjecaj na Kurta, Poznato je da je u dnevnik napisao: “Iako nisam gay, volio bih da jesam, samo da razljutim homofobe”.

Elle.hr