Lagan, ukusan i zdrav ručak: Isprobajte lazanje sa piletinom, bundevom i paradajzom
Donosimo recept za nešto drugačiju verziju lazanja u kojima je piletina glavna zvijezda.
Sastojci:
- 400 g pilećih fileta
- 1 glavica crvenog luka
- 400 g sjeckanog paradajza
- 1 crvena paprika
- 1 kašika italijanske mješavine začina
- 500 g kuhane bundeve
- 250 g kora za lazanje
- 400 ml paradajz pelata
- 3 kašike rendanog sira
- so
- biber
- maslinovo ulje
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stepeni. Sipajte par kašika ulja u tavu, pa kad se zagrije dodajte sitno isjeckanu piletinu i pržite oko pet minuta, sve vrijeme mješajući. Dodajte sitno isjeckani luk, papriku isječenu na kockice, paradajz i začine. Izmješajte i pržite još oko minut.
Sipajte malo paradajz pelata na dno dubljeg vatrostalnog kalupa, složite kore za lazanje u jednom sloju da prekrijete dno, sipajte malo smjese s piletinom, dodajte sloj krupnije izgnječene bundeve, pa nastavite da redate slojeve na isti način, završavajući korama za lazanje.
Prelijte sve ostatkom pasiranog paradajza i pospite sirom.
Pecite oko 30 minuta.
(Zene.ba)