Lifestyle

Margot Robbie tvrdi da producenti Oppenheimera nisu htjeli da isti dan izađe Barbie

Autor: Žene.ba
Margot Robbie tvrdi da producenti Oppenheimera nisu htjeli da isti dan izađe Barbie

Barbie i Oppenheimer ove su godine osvojili gledatelje diljem svijeta. Oba projekta nalaze se na samom vrhu liste filmova s najvećom zaradom tokom 2023. godine.

Tokom njihovih marketinških kampanja razvio se fenomen Barbenheimer. Razne montaže i memovi bili su predmet promoviranja ova dva filma koja su imala isti datum izlaska u kinima.

Mnogi su se pitali hoće li to naškoditi jednome od njih, no dogodilo se upravo suprotno, ljudi su ih gledali jedno za drugim. Glavne zvijezde oba filma bili su Cillian Murphy i Margot Robbie.

Murphy je glumio J. Roberta Oppenheimera, dok je Robbie utjelovila poznatu lutku. Ipak, što se tiče Oscara, kritičari prednost daju Murphyju.

Upravo je glumica otkrila kako su je iz suprotnog tabora tražili da pokuša nagovoriti čelne ljude za novi datum izlaska filma koji se ne bi kosio s njihovim. Robbie je to kazala u razgovoru s Murphyjem.

- Jedan od producenata s kojim sam radila na prošlim projektima nazvao me i rekao da bismo trebali pomaknuti datum izlaska filma. Rekla sam mu da to nećemo učiniti i ako je njih strah, neka oni pomaknu datum. Uvjeravao me da je za nas bolje da pomaknemo, ali nisam htjela. Zapravo, mislim da je to bilo odlično uparivanje, savršeno za dvostruku naplatu, rekla je glumica.

(Zene.ba)