Lifestyle

Meghan Markle za Dan žena prekršila kraljevski dress code u mini haljini

Autor: Žene.ba
Meghan Markle za Dan žena prekršila kraljevski dress code u mini haljini

Trudna vojvotkinja od Sussexa danas je sudjelovala u panel-diskusiji povodom Međunarodnog dana žena na kojoj se razgovaralo o pravima žena.

Uz nju, u diskusiji su sudjelovale i osnivačica organizacije Model and Gurls Talk Adwoa Aboah, muzičarka Annie Lennox, predsjednica organizacije Global Institute for Women's Leadership Julia Gillard, osnivačica organizacije Let Us Learn Chrisann Jarrett i direktorica organizacije CAMFED Angeline Murimirwa.

Meghan Markle na događaj je stigla u crnom sakou i crno-bijeloj mini haljini apstraktnog uzorka kojom je po tko zna koji put prekršila kraljevski dress code. Naime, iako članicama kraljevske obitelji nije zabranjeno nositi haljine i suknje iznad koljena, u tom su slučaju obavezne tamne ili guste najlonke, a Meghan je obukla neprimjetan model u boji kože.

No ovoga je puta njen odličan stil pao u drugi plan i puno su važnije bile njene riječi. A kao deklarirana feministkinja,vojvotkinja je imala puno toga za reći o položaju žena u današnjem društvu i načinima da ga se poboljša. U nastavku smo izdvojili njene najupečatljivije izjave iz diskusije:

https://www.instagram.com/p/Buv_SQllehv/?utm_source=ig_embed

O zauzimanju jednih za druge:

"Kada stvari teku krivo i nedostaje pravde i jednakosti, netko mora nešto reći - i zašto to ne biste bili vi?"

O tome kako feminizam ne bi trebao uključivati samo žene:

"Slažem se da moramo biti globalni feministi i uključiti muškarce i dječake."

O tome kako muškarci mogu pomoći:

"Ako su i dečki uključeni onda je to još veći pomak jer prestaju oponašati naučeno ponašanje koje može biti jako opasno za mlade žene i njihove potencijale."

O važnosti obrazovanja za djevojčice:

"Ne radi se samo o tome da djevojčice moraju ići u školu i postati pametne žene, već i o tome da te pametne djevojke postanu utjecajne žene i promijene svijet na bolje."

O poduzimanju akcije:

"Heštegovi nisu dovoljni."

Index.hr