Krastavci nisu samo dobrog okusa u salatama. Ovo zeleno povrće je također jako ukusno samostalno kao međuobrok.
Opće je poznato koliko je unos tekućine u organizam važan, posebno za vrijeme toplijih dana. Ali unošenje tekućine u tijelo ne mora uvijek biti u obliku pića. Krastavci sadrže čak 97 posto vode, što ih čini savršenim za hidrataciju tijela.
Također, krastavci su dobre i za kosti. To je zato što su bogate vitaminom K, koji zauzvrat podržava gustoću kostiju i štiti nas od prijeloma. Vitamin K omogućuje bolju distribuciju kalcija u tijelu te ima veliku ulogu kod sprečavanja osteoporoze.
Jedući krastavce možete prvenstveno detoksificirati crijeva. Enzim erepsin razgrađuje proteine i tako pospješuje probavu, posebno mesa. Uz to, krastavci djeluju pogodno i kod prirodnog snižavanja visokog krvnog pritiska.
Kad ste nervozni, puni briga i stres vam je na visokom nivou, pojedite krastavac. Naime, ovo povrće je uz sve prednosti još i bogato vitaminom B.
Ovaj vitamin pomaže našem tijelu da se na prirodan način oslobodi stresa.
(Žene.ba)