Lifestyle

Najljepši europski gradovi koje biste trebali posjetiti ove jeseni

Autor: Žene.ba
Najljepši europski gradovi koje biste trebali posjetiti ove jeseni

Iako će se mnogi još sljedećih nekoliko mjeseci financijski oporavljati od ovoga ljeta, za one gladne putovanja koji imaju dovoljno slobodnog vremena i novca vrijeme je za planiranje novih destinacija.

Iako jesen povezujemo s kišom i nekako umirujućom atmosferom, postoji nekoliko gradova u Europi koji će vam oduzeti dah upravo u svom jesenskom izdanju. Stoga, krenite na istraživanje lokacija, rezervirajte slobodne dane i započnite vaditi jesensku toplu robu iz ormara. Iako, za neke lokacije vam još uvijek neće biti potrebna. Stranica European Best Destinations izdvojila je najatraktivnije lokacije među kojima se nalazi i jedna naša.

Bordeaux, Francuska

Poznat po bogatoj povijesti, gastronomiji i gostoprimstvu stanovnika ovaj grad svoje pravo lice otkriva upravo u jesen. Zašto? Jesen je idealno godišnje doba za istraživati grad bez velikih vrućina, ali i za napraviti pravu malu turu po francuskim vinarijama.

Budimpešta, Mađarska

Onaj dan kada vam bude dosta sivila i kiše, spremite kovčeg i uputite se u Budimpeštu. Ponesite nešto toplo za obući i rezervirajte romantičnu noćnu vožnju brodom.

Pula, Hrvatska

Bogata povijest, jesenska šetnja predivnim starim ulicama i uživanje u jesenskim zalascima sunca na moru su definitivno razlozi za jedan jesenski bijeg od stvarnosti preko vikenda.

Hannover, Njemačka

Ljubitelji zelenih površina, bogatih povijesnih građevina i dobrog šopinga mogli bi se zaljubiti u ovaj gradić koji se nalazi u srcu Europe.

Edinburg, Škotska

Ako tražite najidealniju destinaciju na svijetu koju biste mogli posjetiti tijekom jeseni, upravo ste je pronašli. Edinbirg svoje najljepše lice otkriva upravo na jesen. I to zato što se tada priroda udruži i stvori poglede koji oduzimaju dah!

Barcelona, Španjolska

Baš kada prođe ljetna sezona, maturalci i ostale gužve, Barcelona je idealna za istraživanje i uživanje. Samo imajte na umu da vam za ovo putovanje neće biti dovoljan samo jedan vikend, a postoji i opasnost od toga da poželite zauvijek ostati u jesenskom izdanju Barcelone.

Firenca, Italija

Realno, postoji li godišnje doba kada Toskana nije idealna za posjetiti?

Gdanjsk, Poljska

Smješten uz zapadni dio ušća rijeke Visle, Gdanjsk ujesen poprima romantično ruho. Sjever Poljske idealan je za neki vikend koji si samostalno odlučite produljiti.

Jutarnji.hr