Izobilje bundeve najrazličitijih vrsta koje pruža jesen svakako treba iskoristiti i u kuhinji.
Predstavljamo vam recept za pitu od bundeve od koje će vam dom posebno zamirisati.
Sastojci:
- 1 kg bundeve
- 4 jajeta
- 700 gr tankih kora
- so
- šećer
- cimet
- ulje
Priprema:
- Izrendajte bundevu, posolite je, dodajte kašiku šećera i ostavite da stoji.
- Potom promiješajte rukom gnječeći bundevu i iscijedite je.
- Umutite četiri jajeta, u njih dodajte bundevu, osam kašika ulja, kesicu cimeta i malo šećera.
- U pomašćen pleh stavite dvije kore, preko njih fil od bundeve, pa kore i tako dok ne potrošite materijal, piše Telegraf.
Poprskajte sve uljem i pecite na 15 0 stepeni dvadesetak minuta, dok ne dobije zlatastu boju.
Ohlađenu pitu isjecite u pospite šećerom u prahu i vanilin šećerom, prenose Nezavisne novine.
(Zene.ba)
Dašak trenda
Lejla Filipović privukla pažnju izborom tenisica
Od 29. do 30. novembra