Lifestyle

Najukusniji vjesnik jeseni: Isprobajte pitu od bundeve

Autor: Žene.ba
Najukusniji vjesnik jeseni: Isprobajte pitu od bundeve

Izobilje bundeve najrazličitijih vrsta koje pruža jesen svakako treba iskoristiti i u kuhinji.

Predstavljamo vam recept za pitu od bundeve od koje će vam dom posebno zamirisati.

Sastojci:

  • 1 kg bundeve
  • 4 jajeta
  • 700 gr tankih kora
  • so
  • šećer
  • cimet
  • ulje

Priprema:

  • Izrendajte bundevu, posolite je, dodajte kašiku šećera i ostavite da stoji.
  • Potom promiješajte rukom gnječeći bundevu i iscijedite je.
  • Umutite četiri jajeta, u njih dodajte bundevu, osam kašika ulja, kesicu cimeta i malo šećera.
  • U pomašćen pleh stavite dvije kore, preko njih fil od bundeve, pa kore i tako dok ne potrošite materijal, piše Telegraf.

Poprskajte sve uljem i pecite na 15 0 stepeni dvadesetak minuta, dok ne dobije zlatastu boju.

Ohlađenu pitu isjecite u pospite šećerom u prahu i vanilin šećerom, prenose Nezavisne novine.

(Zene.ba)