Lifestyle

Najveća svjetska pop zvijezda postala milijarderka

Autor: Žene.ba
Najveća svjetska pop zvijezda postala milijarderka

Taylor Swift je postigla još jedan veliki uspjeh u svojoj bogatoj karijeri - postala je milijarderka, tvrdi Bloombergova analiza.

Izdavačka kuća, koja vodi Bloomberg Billionaires Index, ustvrdila je da njezina ukupna neto vrijednost sada iznosi 1.1 milijardu dolara, zahvaljujući rekordnoj Eras turneji koja je ovog ljeta pomogla u jačanju američke privrede.

Bloomberg je ustvrdio da je Swift jedna od rijetkih izvođačica koja je dostigla status milijarderke samo na temelju svoje muzike i koncerata.

Chris Leyden, direktor marketinga u SeatGeeku, ranije je rekao za CNN da "turneja Eras Taylor Swift ponovno ispisuje knjigu o ekonomiji zabave". "Ona nije samo izvođačica - ona je ekonomski fenomen", rekao je Leyden.

Swift je, osim stadionima, dominirala i kino dvoranama. Prvog vikenda premijere, njezin koncertni film Taylor Swift: The Eras Tour zaradio je oko 96 miliona dolara na kino blagajnama u Sjedinjenim Državama i Kanadi, što ga čini najprofitabilnijim koncertnim filmom na domaćem tržištu u premijernom vikendu, piše AMC.

Turneja Eras mogla bi zaraditi 2.2 milijarde dolara samo od prodaje ulaznica u Sjevernoj Americi, prema podacima istraživanja iz augusta koje je istraživačka tvrtka QuestionPro dostavila CNN-u, prenosi Index.hr. Taj iznos predstavlja prodaju ulaznica za dosadašnje koncerte u SAD-u, kao i za drugi dio sjevernoameričke turneje koja se nastavlja sljedeće godine, što bi je učinilo turnejom s najvećom zaradom ikada.

Turneja je donijela i poticaj američkoj privredi, te se vjeruje se da će zadnjih šest večeri turneje Eras u Los Angelesu gradu donijeti 320 miliona dolara, procijenio je Kalifornijskom centru za poslove i privredu.

Swift je povećala prodaju čak i ulaznica za NFL utakmice. Naime, vijest da će Swift doći na utakmicu 1. oktobra kako bi vidjela zvijezdu Kansas City Chiefsa Travisa Kelcea dovela je do porasta cijena ulaznica za više od 40 posto - sa 83 dolara na 119 dolara.

Pjevačica je postala kulturni fenomen, što je dodatno povećalo njezin ekonomski utjecaj. U gradovima u kojima je Swift nastupala, broj putnika u javnom prijevozu je naglo porastao, kao i popunjenost hotela.

Swift je danas izdala i novi album, 1989 (Taylor's Version), nova verzija albuma 1989 koji je zaradio ukupno 10 nominacija za Grammy u vrijeme kada je objavljen. Taylor je ponovno snimila svih 16 pjesama sa svog kultnog albuma i dodala još pet pjesama te je tako nastala nova verzija ploče koja je pjevačicu dovela na vrhunac svjetske slave.

Pjevačica je 2019. objavila da planira ponovno snimiti svojih prvih šest studijskih albuma nakon što je njezina bivša izdavačka kuća prodala njezine master snimke. Od tada je izdala "Taylor's Version" za albume Red, Speak Now i Fearless, te od danas i za 1989.

Žene.ba