"Zajedno jače"

Ne propustite projekat posvećen ženama u programu Radija M

Autor: Žene.ba
Ne propustite projekat posvećen ženama u programu Radija M
Foto: Žene.ba

U okviru marta, mjeseca posvećenog ženama, Radio M sa ponosom najavljuje projekt "Zajedno jače", inicijative koja stavlja naglasak na važnost žena u društvu, njihovu ulogu u biznisu i neophodnost zajedničke borbe protiv nasilja nad ženama, uključujući i femicid.

Projekat "Zajedno jače" kreiran je s ciljem da osvijetli i proslavi doprinos žena u svim sferama života, posebno u poslovnom sektoru, gdje žene svakodnevno dokazuju da su neophodan i nezamjenjiv dio uspješnih timova i organizacija. Kroz razgovore sa sagovornicama, biće predstavljene inspirativne priče žena lidera, preduzetnica i onih koje su svojim radom i zalaganjem doprinijele napretku lokalnih zajednica.

Posebna pažnja biće posvećena i problemu nasilja nad ženama, sa fokusom na femicid - najekstremniji oblik rodno zasnovanog nasilja. U saradnji sa stručnjacima, aktivistima i organizacijama koje se bave zaštitom žena, Radio M će kroz edukativni sadržaj raditi na podizanju svijesti o ovom gorućem problemu, pružajući platformu za dijalog, razumijevanje i pronalaženje efikasnih rješenja.

"Zajedno jače" nije samo projekt, već pokret koji poziva sve članove društva da se ujedine u priznavanju, podršci i osnaživanju žena. Radio M vjeruje da je za stvaranje pravednijeg i prosperitetnijeg društva neophodno da svako od nas doprinese borbi protiv diskriminacije i nasilja te da zajedno gradimo okruženje u kojem svaka žena može da ostvari svoj pun potencijal.

Budite dio promjene, pratite naš program i zajedno sa nama radite na izgradnji društva u kojem su poštovanje, jednakost i sigurnost dostupni svima. Projekat će se realizovati prvih deset dana mjeseca marta.

Da li biste ih nosile?

Crocsice s biserima: Modni izazov za samo najodvažnije

THE TORTURED POETS DEPARTMENT

Taylor Swift započinje novu eru

Slavi 24 godine ljubavi

Victoria Beckham otkrila tajnu za sretan brak