Lifestyle

Norveška princeza odredila datum vjenčanja sa šamanom koji tvrdi da je uskrsnuo

Autor: Žene.ba
Norveška princeza odredila datum vjenčanja sa šamanom koji tvrdi da je uskrsnuo

Norveška princeza Martha Louise (51) udat će se sljedećeg ljeta za svog američkog partnera, samozvanog šamana Dureka Verretta, objavio je par, a prenosi BBC. Kralj Harald V. čestitao je paru rekavši da je sretan što može poželjeti dobrodošlicu gospodinu Verrettu u svoju porodicu.

Princeza se prošle godine odrekla svojih kraljevskih dužnosti kako bi vodila posao alternativne medicine koji dijeli sa svojim zaručnikom. Verrett je poznat po promicanju neutemeljene medicinske prakse. Sugerisao je da je rak izbor i prodavao na internetu medaljone koji navodno štite od covida-19, dok je princeza Martha Louise tvrdila da može komunicirati s anđelima.

Svoje su zaruke objavili u junu 2022. i dobili su kraljev blagoslov.

"Uzbuđeni smo što se Durek Verrett pridružio porodici i veselimo se proslavi velikog dana s njima", rekli su norveški kralj i kraljica u izjavi objavljenoj u srijedu. "Želimo Marthi i Dureku sve najbolje."

Vjenčanje će biti 31. augusta iduće godine

Vjenčanje će se održati u slikovitom norveškom gradu Geirangeru, na obali fjorda koji je proglašen svjetskom baštinom UNESCO-a, 31. augusta 2024., napisala je u srijedu Martha Louise na Instagramu. Verrett će se preseliti u Norvešku i pridružiti kraljevskoj porodici bez ikakve titule, izvijestila je norveška državna televizija NRK, prenosi Hina.

Holivudski guru, koji sebe opisuje kao šamana 6. generacije, tvrdi da je uskrsnuo iz mrtvih i da je predvidio napade 11. septembra u Sjedinjenim Državama dvije godine prije nego što su se dogodili.

Verrett, koji je Afroamerikanac, priznao je da njegova uvjerenja mogu biti neugodna za neke te je ustvrdio da su kritike s kojima se suočava posljedica rasizma.

Princeza se odrekla službenih dužnosti

Martha Louise rekla je u novembru prošle godine da do daljnjeg više neće obavljati službene dužnosti za norvešku kraljevsku porodicu. Odluka je uslijedila nakon što je princeza nekoliko puta kritizirana zbog miješanja komercijalnih interesa i službene titule.

Ona desetljećima izaziva kontroverze u Norveškoj zbog svoje uključenosti u alternativno liječenje, uključujući pokretanje škole koja je imala za cilj pomoći ljudima da "dođu u kontakt sa svojim anđelima".

Sestra norveškog prijestolonasljednika Haakona ima tri kćeri iz prvog braka. Princeza je prethodno bila udana za pisca Arija Behna. Razveli su se 2017., a Behn, koji je govorio da pati od depresije, počinio je samoubistvo na Božić 2019.

Žene.ba