Lifestyle

Nosite ove boje kako biste najbolje istaknule svoje oči

Autor: Žene.ba
Nosite ove boje kako biste najbolje istaknule svoje oči

Kažu da su oči ogledalo duše, a vaša duša izgledat će puno ljepše uz boje koje vam laskaju.

Baš kao i boja kose, nijansa tena te make-up, određena boja odjeće najbolje će istaknuti vaše oči. Naravno, ne vrijedi isto pravilo za sve, a svakoj boji očiju pristaje i nekoliko različitih nijansi. Otkrijte koje su vaše boje i opskrbite se odjećom uz koju će vaše oči uvijek blistati:

Plave oči

Bez obzira na to imate li nebesko plave ili duboke modre oči, vama će najbolje pristajati neutralne nijanse, poput bež i sive, koje laskaju vašim očima jednako kao i plava kosa. Oči će vam blistati i uz cijelu paletu ružičastih tonova, no plavetnilo će najbolje istaknuti nijansa fuksije. A vjerojatno ste i same do sada primijetile da vašim očima savršeno laska i modra boja, koja ih čini naglašenijima, dok će svijetlozelena nijansa najbolje istaknuti njihov sjaj.

https://www.instagram.com/p/Bn6Kaz_nlvj/?utm_source=ig_embed

Zelene oči

Sretnice s prekrasnom smaragdnom bojom očiju laskave nijanse pronaći će na suprotnoj strani spektra boja. Ljubičasta je najsigurniji izbor, a što je tamnija nijansa, to će oči više dolaziti do izražaja. Možete i uskladiti boju odjeće s bojom očiju, a najbolje će vam laskati tamnozelena ili nijansa trave. Zelene oči odlično će istaknuti i žuta te crvena, a ako ne volite jarke boje, isti će učinak imati i svijetloplava.

https://www.instagram.com/p/BZtatRxnJdt/?utm_source=ig_embed

Kestenjasto smeđe oči

Ovakve oči često se nijansom prilagođavaju boji odjeće koju nosite i okolini te ponekad mogu djelovati i zeleno. Baš zato će i vama super pristajati sve boje koje laskaju zelenookim djevojkama, no kestenjaste oči će ipak najbolje istaknuti tamne nijanse smeđe. A želite li naglasiti zelene tonove u vašim očima, onda birajte narančastu ili nježnu boju lavande.

https://www.instagram.com/p/BnoIugQHC73/?utm_source=ig_embed

Tamnosmeđe oči

Oči koje su gotovo crne najteže je istaknuti, no nije nemoguće. Maslinasto zelena jedna je od boja uz koju će tamne oči uvijek zablistati, a laskat će vam i kraljevsko plava te siva. Nježni ružičasti tonovi također su odličan izbor za smeđe oči, a sjaj će im osigurati i zlatni nakit.

https://www.instagram.com/p/Bjus6bHh1dC/?utm_source=ig_embed

Index.hr