Elina Avanesyan

"Nova Maria Sharapova" krči put ka vrhu

Autor: Žene.ba
"Nova Maria Sharapova" krči put ka vrhu
Elina Avanesyan

Ruska teniserka Elina Avanesyan (21) izborila je plasman u drugo kolo Mastersa u Miamiju gdje će igrati protiv Tunižanke Ons Jabeur.

Lijepa Ruskinja je savladala Eriku Andreejevu sa 2:1 u setovima.

Mnogi predviđaju da 21-godišnja teniserka ima potencijala da napravi velike stvari u svijetu tenisa. Munjevitom brzinom je ušla u Top 100, a trenutno zauzima 65. mjesto na WTA listi, a prošlog mjesta je bila na 60. poziciji. Još uvijek nema WTA titulu, ali njene igre ohrabruju i pitanje je vremena kada ćemo je vidjeti u svjetskom vrhu.

Najveći uspjeh joj je do sada plasman osmina finala Roland Garrosa i šesnastina finale ovogodišnjeg Australian Opena. U Melbourneu je pobijedila favorizovanu Grkinju Mariju Sakkari, inače devetu teniserku svijeta.

Ova Ruskinja samo je jedna u nizu sjjajnih teniserki koje dolaze iz Rusije. Sve je prisutnija u medijima i polako se upoznaje sa blještavilom i popularnosti.

Također, privlači pažnju medija i zbog svog izgleda. Poklanja dosta pažnje društvenim mrežama gdje objavljuje privatne fotografije. Inače, Elina već tri godine živi i trenira u Španiji.

San joj je osvojiti Grand Slam titulu, a od malih nogu joj je uzor Maria Sharapova. Da li će bar donekle osvariti ono što je sibirska ljepotica pokazaće vrijeme.

Njeni roditelji su iz Nagorno-Karabaha odakle su došli Pjatigorsk, a njen otac je izjavio da mu je želja da Elina nastupa za Armeniju, ali isto tako je naglasio da ona sada velika i da sama donosi odluke.