Lifestyle

Nusa Penida - skriveni raj stvoren za zaljubljenike u otočne pustolovine

Autor: Žene.ba
Nusa Penida - skriveni raj stvoren za zaljubljenike u otočne pustolovine

Nusa Penida je mali dragulj Balija. Otok Penida dio je otoka Nusa, najveći je od njih tri, ali je najslabije razvijen. Kada stignete na magični otok Nusa Penida očekujte plaže s bijelim pijeskom, sa svileno plavom vodom, strme obalne litice visoke 200 metara i još uvijek netaknutu prirodu.

Ovdje ćete naići na nestvarno dojmljive spilje, vodopade, plaže i mirise koje je teško usporediti s bilo kojim drugim otokom na svijetu. Ovo je kutak koji će vam potpuno protrestri vaš svijet i podariti vam ljepotu kakvu nikada prije nigdje niste imali prilike vidjeti. Ako želite izolaciju, mir i čuda prirode, ovo je idealno mjesto za vas.

@shewandersabroad

ŠPILJA PURA GOA GIRI PUTRI

Špilja Pura Goa Giri Putri nalazi se na sredini planine, do koje se može doći strmim vijugavim stubištem. Malo ćete se nadmetati s lukavim i kleptomanski nastrojenim majmunima, ali ćete na kraju uživati u njihovim vragolijama. Potom ćete blagoslovljeni s malo vode na čelu prije nego što prođete kroz pukotinu u tlu.

ZAPADNA OBALA NUSA PENIDE

Zapadna obala otoka Penida ima prekrasne znamenitosti poput Angel’s Billabong i Kelingking plaže. Kombinirajte to s Kristalnim zaljevom, vodopadom Peguyangan i Broken Beachom kako biste imali dan ispunjen nevjerojatnim vidikovcima i prirodom koja će vas zadiviti.

@panamericanbus

PLAŽA KELINGKING

Plaža Kelingking je najspektakularnije mjesto na Nusa Penidi. Bijeli pijesak i komad zemlje u obliku glave dinosaura. Pogled s vrha je nevjerojatan, ali budite spremni ako želite pješačiti do plaže. Ova šetnja prem dolje traje 45-minutna i riječ je o nevjerojatno strmoj stazi koja je pravi izazov.

@arendabby

ANGEL’S BILLABONG & BROKEN BEACH

Nusa Penida prepuna je spektakularnih lokacija. Broken Beach jedna je od njih. 45-minuta neumorna vožnja od KelingKinga vodi vas do ove spektakularne lokacije. Potom, 150 metara hoda od plaže Broken nalazi se prirodni bazen u koji možete uroniti i uživati u najčišćoj vodi u kojoj ste ikada zaplivali.

@deeanaliem

ISTOČNA OBALA I NETAKNUTA PRIRODA

Istočna obala je netaknuta i tajanstvena. Posjetit ćete Atuh i Diamond plaže, vidikovac s kojega se vide tisuće otoka, Treehouse Rumah Pohon, a možete birati između podzemnog hrama Giri Putri ili Teletubbies Hill.

DIAMOND I ATUH PLAŽA

Dvije plaže savršene za fotografiranje koje se nalaze vrlo blizu. Da biste došli do tih plaža, morat ćete se spustiti stepenicama koje su prilično izazovne.

Journal.hr